Teröre Karşı Oturma Eylemi Yapıldı

İzmir Barosu, son günlerde artan terör olaylarını, adliye içerisinde “Teröre hayır” deyip, sesiz oturma eylemiyle protesto etti.

14:12 . 08 Eylül 2015

İzmir Barosu, son günlerde artan terör olaylarını, adliye içerisinde  “Teröre hayır”  deyip, sesiz oturma eylemiyle protesto etti.

İzmir Adliyesi Zemin Kat Baro Vestiyeri önünde gerçekleştirilen oturma eylemi öncesinde şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.

Burada basına bir açıklama yapan Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan şunları söyledi:

“İzmir Barosu olarak Dağlıca’daki hain saldırıyı dün yaptığımız yürüyüşle protesto ettik. Teröre karşı tepkimizi koyduk.  Bugün güne yine acı haberle başladık. Iğdır’da yapılan saldırıda polisler şehit düştü. Daha askerlerimizin cenazeleri kaldırılmadı. Gerçekten canımız çok yanıyor. Türk milleti olarak çok zor günler geçiriyoruz. Gencecik insanlarımızı teröre kurban veriyoruz. Ülkemiz çok zor günler geçiriyor. Buna tepki vermek için, İzmir Barosu olarak sessiz oturma eylemini gerçekleştirdik.

Terör bir insanlık suçudur. Terör neticesinde, ülkenin en ücra köşesinde ki insanlarımızın yaşadığı acıyı ve duyguyu hep birlikte yaşıyoruz. 77 milyon insanımızı hep birlikte teröre karşı hareket etmesini istiyoruz.  Temel hak ve özgürlükleri savunan bir baroyuz. Ülkede terör neticesinde artık can güvenliği kalmamıştır. İnsanların en kutsal hakkı olan yaşam hakkı ihlal edilmiş durumdadır. Vatandaşlarımız bölgede sokağa çıkamaz durumdadır. Aynı şekilde, çok haince saldırılar neticesinde ülke adeta kan gölüne dönmüştür. Her şehirden şehit cenazesi kalkmakta. Buna yürek dayanmaz. Biz hukukçular olarak, temel hak ve özgürlüklerden yanayız. Yargı bağımsızlığına taraf olduğumuzu haykırıyoruz

Buradan 77 milyon insanımıza çağrıda bulunuyorum. Bu terör belasını ortadan kaldırmak için hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bütün vatandaşlarımızı teröre karşı ortak hareket etmeye davet ediyorum. Hep birlikte hareket ettiğimiz ve teröre karşı dimdik durduğumuz takdirde, bu beladan kurtulacağımıza inanıyorum. Bu terör belasının arkasında ülkemizi yüzyıllardır karıştırmak için uğraşan emperyalist güçler de var. Bizler Mondros’u, Sevr’i yaşamız bir ülkeyiz, Mustafa Kemal  önderliğinde zafere ve özgürlüğümüze kavuşan ülkenin bir evlatlarıyız. Bu terör ve emperyalizm belasından kurtulmak için Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, omuz omuza mücadele etmeliyiz. Türk milletini tarihini okumaya, sağduyulu olmaya çağırıyorum”