Terörü Lanetliyoruz Yürüyüşü Gerçekleştirildi

İzmir Barosu öncülüğünde "Terörü Lanetliyoruz Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

20:51 . 07 Eylül 2015

Dağlıca'da askerlerimize yönelik gerçekleştirilen terör eylemlerini protesto etmek amacıyla, meslektaşlarımızın cübbeleriyle katıldıkları ve İzmir Barosu öncülüğünde düzenlenen, çok sayıda sivil toplum örgütünün de katıldığı "Terörü Lanetliyoruz Yürüyüşü" 07.09.2015 günü gerçekleştirildi. Kıbrıs Şehitler Caddesi'nde başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Burada bir konuşma yapan Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan şunları söyledi:

Bugün canımız acıyor, yüreğimiz kanıyor.

Hepimizi kahreden şehit haberleri ile yine, yeni bir güne başladık; Hakkari Dağlıca'da, askeri konvoya karşı girişilen mayınlı haince saldırıda halen sayısını bilemediğimiz askerlerimizin şehit düştüğü ve birçok askerimizin yaralandığı gelen haberler arasında. Dağlıca başta olmak üzere yurdun her köşesindeki hain saldırıyı lanetliyor, terörü yenecek olan gücün 77 milyonun adalet paydasında kucaklaşması olduğunu bir kez daha yineliyoruz.

Ülkemizi kin ve nefret söylemleri ile kaosa sürükleyenler karşısında kurtuluş mücadelesinden aldığımız milli birlik ve beraberlik ruhuyla teröre karşı koyacağımızı bir kez daha dile getiriyoruz.

Bilinmelidir ki;

Kimsenin yurdumuzu kan gölüne çevir,meye hakkı yok.

Kimsenin vatanın bölünmez bütünlüğüne, özgürlüğümüze ve bağımsızlığımıza saldırmaya hakkı yok.

77 milyonun huzurunu bozmaya hakkı yok.

Geçmişini çok iyi bilmeyen toplumların geleceğine çok güçlü ve güvenli bir biçimde bakması mümkün değildir. Cumhuriyetimizin nasıl kurulduğunu, bu günlere nasıl gelindiğini ve Cumhuriyetimizin değerini, Yüce bir ulusun tarih sahnesinden nasıl silinmek istendiğini anlamak için Mondros ve Sevr’i çok iyi bilmek, Lozan antlaşması ile bir ülkenin yoktan nasıl var olduğunu çok iyi görmek gerekmektedir. Bu topraklarda barış ve kardeşlik duygusu içerisinde asırlardır birlikte yasayan, ülkenin bağımsızlığı ve kurtuluşu için birlikte omuz omuza kanı, canı pahasına mücadele ederek bir millet oluşturan insanlar, yine aynı duygularla, bu çok zor koşullarda kurulmuş bulunan Türkiye Cumhuriyeti Devletini koruyup, kollayarak, ülkenin birlik ve bütünlüğünü her şeyin üzerinde tutacaklardır. Mustafa Kemal Atatürk Önderliğinde Emperyalizme karşı mücadelede dünya milletlerine örnek olmuş bir milletten aksini beklemek mümkün değildir.

GÜN; MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR.

GÜN; KANLA BESLENEN BU EMPERYAL SAVAŞ POLİTİKALARINA DUR DEME GÜNÜDÜR.

GÜN; ANADOLU’DA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÖNDERLİĞİNDE GERÇEKLEŞEN KURTULUŞ DİRENİŞİNİN DAYANIŞMA RUHUNU YAŞATMA GÜNÜDÜR.

GÜN SİYASET YAPMA GÜNÜ DEĞİLDİR.

İzmir Barosu olarak; terör başta olmak üzere her türlü şiddetin karşısında durduğumuzu, insanların hayatları üzerinden gelecek ve iktidar planları yapan tüm kesimlere; bu kirli oyuna bir an önce son vermelerini, demokratik hukuk devletinin, temel hak ve özgürlüklerin, vatanın bölünmez bütünlüğünün savunucusu olduğumuzu, barış, eşitlik, hak, özgürlük ve milli birlik mücadelesinde, emperyalizme karşı milletimizin ve ordumuzun yanında yer alacağımızı kamuoyu ile paylaşırız.

Saygılarımızla.