Sempozyum-Olağanüstü Yargılamaların Olağanlaşmış Hali: Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri

Olağanüstü Yargılamaların Olağanlaşmış Hali: Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri sempozyumu yapıldı

10:44 . 17 Nisan 2011

İzmir Barosu tarafından 15 Nisan 2011 Cuma günü İzmir Adliyesi Konferans Salonu'nda "Olağanüstü Yargılamaların Olağanlaşmış Hali: Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri" başlıklı bir çalışma düzenlendi.

Açılış konuşmasını İzmir Barosu Başkanı Avukat Sema Pekdaş'ın yaptığı ve iki oturum halinde düzenlenen çalışmanın birici oturumunun konusu "Olağanüstü Yargılamalar ve Medya" idi. İzmir Barosu önceki dönem başkanlarından Avukat Noyan Özkan'ın yönettiği oturuma gazeteci yazarlar Ragıp Zarakolu, Ertuğrul Mavioğlu ve İsmail Saymaz ile Türk Ceza Hukuku Derneği Genel Sekreteri Avukat Fikret İlkiz konuşmacı olarak katıldılar.

İkinci oturumda ise Olağanüstü Yargılamalar ve Hukuk, Demokrasi, Özgürlükler Paradoksu tartışıldı. İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Ercan Demir'in başkanlığını yaptığı oturumda YARSAV Genel Sekreteri Yargıç Leyla Tarhan Köksal, Yargısen Genel Sekreteri Ankara C. Savcısı Fuat Hazer, Demokrat Yargı Genel Sekreteri Yargıç Kemal Şahin ve Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı konuşmacı oldular.