“HES’ler ve Su Hakkı ” Atölye Çalışması Rize Barosu’nun Ev Sahipliği’nde Gerçekleştirildi

Türkiye Barolar Birliği tarafından 02-03/06/2012 tarihinde, Ankara’da düzenlenecek olan Çevre Kurultayı’na ön hazırlık olması amacıyla, 6 farklı konu başlığı altında yapılmasına karar verilen atölye çalışmalarının ilki, 4-5 Şubat 2012 tarihinde, Rize Barosu’nun ev sahipliğinde yapıldı.

00:12 . 13 Şubat 2012

Türkiye Barolar Birliği tarafından 02-03/06/2012 tarihinde, Ankara'da düzenlenecek olan Çevre Kurultayı'na ön hazırlık olması amacıyla, 6 farklı konu başlığı altında yapılmasına karar verilen atölye çalışmalarının ilki, 4-5 Şubat 2012 tarihinde, Rize Barosu'nun ev sahipliğinde yapıldı.

"Hidroelektrik Santraller ve Su Hakkı" başlığı altında düzenlenen çalışmada, Türkiye'de çevre ve ekoloji mücadelesine hukuksal destek sunan avukatlar, Karadeniz Bölgesi'nin farklı İllerinden gelen çevre savunucuları ile buluştu.

İzmir Barosu'nun, Baro Kent ve Çevre Komisyonu üyelerince temsil edildiği atölye çalışmasında, özellikle Karadeniz Bölgesi'nde yaşamsal bir sorun haline gelen HES'ler ve su hakkı üzerine yoğun bir tartışma yürütüldü. Farklı görüş ve deneyimlerin paylaşıldığı çalışmada, HES'ler temelinde yaşanan çevre ihlallerine karşı hak savunucularının sahip olduğu avantajlar, dezavantajlar ve soruna yönelik farklı çözüm yolları üzerine görüşler bildirildi.

Önümüzdeki haftalarda, farklı illerde ve farklı Baroların ev sahipliğinde,  "İmar ve kentsel dönüşüm, afet, planlama, kentin ve kırın imarı yönetimi",  "Çevresel Etki değerlendirme", "İklim değişikliği, termik santraller, Nükleer santraller", " GDO, tarımda kimyasallar, tarımda şirketleşme ve gıda egemenliği" ve "Maden, orman ve kırsal çevre" başlıkları altında yapılacak olan atölye çalışmalarının tüm çıktıları, TBB Çevre Kurultayı'nda tebliğ olarak sunulacak.