Çocuk Adalet Sisteminde Avukatın Rolü Eğitimi Gerçekleştirildi

11:16 . 28 Mart 2023

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından, 25 Mart 2023 tarihinde, çocuk hakları alanında çalışmalar yürütecek ve Çocuk İzlem Merkezi atamalarında görev alacak avukatlara yönelik olarak “Çocuk Adalet Sisteminde Avukatın Rolü” başlıklı eğitim yapıldı.

İzmir Barosu Merkez Binasında iki grup şeklinde gerçekleştirilen çalışmaya, yaklaşık kırk meslektaşımız katıldı. Çocuk adalet sisteminin genel özellikleri, mağdur çocuk, ÇİM-AGO, sosyal inceleme raporları ve adli psikiyatrik değerlendirme raporları, korunmaya ihtiyacı olan çocuk, Çocuk Hakları Merkezi tanıtımı, vaka değerlendirmesi başlıklı sunumların olduğu eğitimde kolaylaştırıcılık görevini Av. Can Kurtulan, Av. Cansu Bildirici Eğercioğlu, Av. Gamze Karaoğlu, Av. Türkay Çam, Av. Zorbek Yamer üstlendi.

Eğitimi tamamlayan meslektaşlar Çocuk İzlem Merkezi bünyesinde gerçekleştirilecek CMK atamalarında görev almak üzere listelere dâhil edildi. Aynı zamanda İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezine iletilen adli yardım başvurularına ilişkin atamaların da ilgili eğitimi alan meslektaşlardan oluşturulan listeden yapıldığı ifade edildi.