Adli Yardım Depremzedelere Hukuki Yardım Alanı Eğitim Çalışması Yapıldı

10:11 . 21 Mart 2023

İzmir Barosu tarafından Doğal Afet Bölgelerinde Afetten Kaynaklanan Hukuki Uyuşmazlıkların Çözümüne ve Bazı İşlemlerin Kolaylaştırılmasına İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin Kabulü Hakkında Kanun kapsamında Adli Yardım Nöbet sistemi ile verilecek hukuki yardımlarda görev almak üzere  çalışmak isteyen ve Adli Yardım Listesine kayıtlı olan/kayıt yaptıracak ve bu alanda görev almak isteyen avukatlara yönelik olarak “Adli Yardım Depremzedelere Hukuki Yardım Alanı” konulu bir eğitim çalışması düzenlendi.

Av. Banu Dalgıç, Av. Dilek Güzel ve Av. Tuba Kutoğlu’nun katıldığı çalışmanın açılışında konuşan İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Elçin Kılınçer Ot, İzmir Barosu olarak meslektaşlarımızın ve yurttaşlarımızın desteği ile bölgeye hem ayni hem de nakdi yardımlar yapıldığını ifade ederek, “Daha sonra ilimize göç eden depremzedelere nasıl yardımımız olur diye düşündük.  Adli yardım kapsamında bir hukuki destek sağlayabileceğimizi kararlaştırarak, geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bir görüşme yaptık. Yaptığımız görüşme sonucunda adli yardım kapsamında depremzedelere, birlikte çizeceğimiz sınırlarda, sizlerin de katkılarıyla hukuki destekte bulunmak için bir anlaşmaya vardık. Konunun üzerinde hala çalışıyoruz ama vakit kaybetmemek için eğitim anlamında yola çıkalım dedik.” ifadelerini kullandı.