CMK Uygulama Yönergesi Değişikliği

23:13 . 08 Haziran 2012

Görevlendirme listelerinde yer alan tüm meslektaşlarımıza yönerge metni ile birlikte gönderilen ekli yazıda da açıklanan nedenlerle, CMK Uygulama Yönergesi değişiklik metni Yönetim Kurulumuzun 29.05.2012 tarihli toplantısında CMK Komisyonu önerisi olarak değerlendirilmiş ve önerilen maddenin İzmir Barosu CMK Uygulama Yönergesine eklenmesine karar verilmiştir.

CMK Uygulama Yönergesi' nin 10.maddesinin, 1.fıkrasına eklenen, g bendi;

Görevlendirme listesinde yer alan avukatlardan, 6 ay içerisinde herhangi bir soruşturma görevi almamış olanlar listeden çıkarılma talebinde bulunmuş sayılır.

Bu durumda olan müdafilerin listeye yeniden dahil edilmeleri için başvuruda bulunmaları yeterlidir. Başvuruda bulunan müdafi, başvuru tarihindeki ortalama puandan listeye dahil edilir.

Listeden çıkmış sayılma ve ortalama puandan geri dönüş soruşturma puanı ortalama puanın üzerinde olanlara uygulanmaz.

Geçici madde: Yönergenin 10. Maddesinin f bendinden sonra gelmek üzere eklenmesine karar verilen 1-g bendi uygulaması yönünden İlk 6 aylık sürenin hesabında 1 Temmuz 2012 tarihinden geriye doğru 6 aylık süre dikkate alınır.

Değişiklik hükmünün 01.07.2012 tarihinde 6 aydır (01 OCAK 2012' den itibaren) soruşturma görevi almamış olan müdafilerin görev durumlarının askıya alınması ile uygulamasına başlanacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

CMK UYGULAMA YÖNERGESİNE ULAŞMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ