Ebelik Bölümü Öğrencilerine “ Kadın Hakları, Çalışma Yaşamı ve Kadın İstihdamı” Dersi

16:44 . 30 Kasım 2022

İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi üyesi meslektaşlarımız, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele günü etkinlikleri kapsamında Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğrencilerine “Kadın Hakları, Çalışma Yaşamı ve Kadın İstihdamı” konulu özel bir ders sundular.

İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezinden sorumlu yönetim kurulu üyeleri Av. Elçin Kılınçer Ot ve Av. Şefika Yıldırım Sert ile Kadın Hakları Merkezi üyesi meslektaşlarımız Av. Nilgün Şentuna, Av. Figen Özler Merder ve  Av. Mürvet Elif Denizli tarafından yapılan ders; kadın hakları mücadelesinin tarihsel gelişimi hakkında bilgilendirme ile başlayıp  kadına yönelik şiddet ve şiddet türleri, kadınların iş yaşamındaki yeri, önemi ve hakları ile ayrımcılığa neden olan uygulamalar, 6284 sayılı Yasa’da yer alan koruyucu ve önleyici tedbirler ile başvuru mekanizma ve usulleri, HPV ve aşısı, aşı ile ilgili dava süreci katılımcı öğrenciler ile paylaşıldı.