Avukat Görüşme Odalarında Yer Alan Kameraların Kaldırılması Talebiyle Baro Başkanlığımızca Açılan Davada Yürütmenin Durdurulması Kararı Verildi

16:35 . 28 Kasım 2022

Baro Başkanlığımızca kolluk birimlerinde yer alan avukat görüşme odalarında kamera bulunmasının hukuka aykırı olduğu belirtilerek İzmir Valiliği İl Emniyet Müdürlüğünden kameraların kaldırılması talep edilmiş; talebin zımnen reddi nedeniyle İzmir 7. İdare Mahkemesinde yürütmenin durdurulması talepli iptal davası açılmıştır. İzmir 7. İdare Mahkemesi’nce 09.11.2022 tarihli karar ile talebimiz doğrultusunda işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.

İzmir Valiliği İl Emniyet Müdürlüğüne karar gereğinin yerine getirilmesi için yazı yazılmış olup yazıya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunulur.

İZMİR 7. İDARE MAHKEMESİNİN KARARI İÇİN TIKLAYINIZ