HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Adın Unutursak Dicle Tutuşsun

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

09:43 . 28 Kasım 2022

Diyarbakır Barosu Başkanı meslektaşımız Av. Tahir Elçi, yedi yıl önce 28 Kasım 2015'te katledildi.

 

Katıldığı bir televizyon programında ifade ettiği düşünceler nedeniyle toplumsal lince maruz kalan ve gözaltına alınan Tahir Elçi, serbest bırakıldıktan bir ay sonra öldürüldü.

 

Kentte yaşanan çatışmalarda zarar gören kültürel varlıklara dikkat çekmek için Sur'da, Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaparken kurşunlara hedef olan yalnızca Tahir Elçi değil, aynı zamanda barış ve demokrasi talebi ve özlemi olmuştu.

 

Olaydan sonra yürütülen soruşturmada, savcılar birkaç kez değiştirilmiş, olay yeri incelemesi cinayetten beş ay sonra yapılabilmişti. Polis kamerasının olay anına ilişkin kaydında kesinti saptanmış,  sokakta ve yakındaki iş yerinde yapılan kamera kayıtlarının tutulduğu hard disklerin boş olduğu tespit edilmişti.

 

İddianame; olaydan dört buçuk yıl sonra hazırlanmış, yargılama beş yıl sonra başlayabilmişti. İki yıldır devam eden davada, olayın aydınlatılmasına yönelik talepler reddedilmekte, gerçeğin ortaya çıkması için verilen hukuksal mücadele sürekli olarak engellenmektedir.

 

İzmir Barosu olarak insan haklarının ve hukukun üstünlüğünün savunucusu, barışın elçisi, dostumuz ve meslektaşımız Tahir Elçi'yi sevgi ve özlemle anıyor; ölümündeki karanlık güçlerin ortaya çıkarılmasını sağlamak için davasının takipçisi, yaşamını adadığı değerlerin sözcüsü olmaya devam edeceğimizi yineliyoruz.

 

Saygılarımızla.