Politik Güç ve Şiddet Paneli Gerçekleştirildi

İzmir Barosu, İnsan Hakları Haftası dolayısıyla 19.12.2014 günü Baro Konferans Salonu’nda, “Politik Güç ve Şiddet” başlıklı bir panel gerçekleştirildi.

22:14 . 22 Aralık 2014

İzmir Barosu, İnsan Hakları Haftası dolayısıyla 19.12.2014 günü Baro Konferans Salonu'nda, "Politik Güç ve Şiddet"başlıklı bir panel gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü İzmir Barosu avukatlarından Av. Mehrigül Keleş'in yaptığı panele konuşmacı olarak Dokuz Eylül Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç.Dr. Serkan Ekiz, Antakya Barosu üyesi Av. Hatice Can, Ankara Barosu üyesi Av. Kazım Bayraktar ve İzmir Barosu üyesi Av. Murat Fatih Ülkü katıldılar.

Panelin açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Genel Sekreteri ve İnsan Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. A. Şakir Uzun, teknolojinin bu denli gelişmesine rağmen insanlığın duygu, düşünce ve felsefe olarak gelişmediğini belirterek özellikle son dönemde insan hakları açısından tüm dünyada ve ülkemizde bir geriye gidiş olduğunu dile getirdi. Bu geriye gidişin konuya duyarlı insanlarda bir panik yarattığını belirten Av. Şakir Uzun, İzmir Barosu olarak bu konuda bir ölçüde farkındalık yaratmak, neler oluyor onu anlayabilmek için bu paneli düzenledik dedi.