Boğaziçi Üniversitesi Öğrencilerinin Yanındayız

22:05 . 06 Ocak 2021

Halkın iradesini yok sayarak seçilmişlerin yerine kayyım atayan siyasi iktidar; bu kez de akademisyen, öğrenci ve idari personelin görüşünü almaksızın üniversiteye kayyım rektör atayarak;  eşit, özgür ve bilimsel eğitimi yok etmek istemektedir.

Üniversite öğrencilerinin kendi rektörlerini kendilerinin seçmeleri gerektiğine dair talepleri de kayyım rektöre karşı düzenledikleri protestolar gibi meşrudur.

Üniversitelerini karanlığa teslim etmek istemeyen ve iktidarın anti demokratik uygulamasını Anayasal haklarını kullanarak protesto eden öğrencilerin sabah ev baskınlarıyla, evlerinin duvarları ve kapıları kırılarak gözaltına alınmaları;  öğrencileri ve kamuoyunu sindirme amacını taşımaktadır.

İktidarın yarattığı bu karanlıktan ve giderek artan baskılardan; birlikte mücadele ederek çıkabileceğimizi biliyoruz.

Kayyım rektöre karşı eşit, özgür ve demokratik bir üniversite için toplantı ve gösteri yürüyüşü hakları ile ifade özgürlüklerini kullanan üniversite öğrencilerinin ve akademisyenlerin yanındayız.

İzmir Barosu Başkanlığı