Dün Türkiye'de 4 Kadın Erkekler Tarafından Katledildi.Davaların Takipçisi Kadınlardır, Avukatlardır, Barolardır.

14:43 . 30 Aralık 2020

Dün Türkiye'de 4 kadın erkekler tarafından katledildi. Maalesef onların isimleri de hayatta kalmayı başaran kadınların belleklerindeki acı soykırım anıtında yerini aldı. Aylin Sözer, Selda Taş, Vesile Sönmez, Betül Tuğluk...

Türkiye'de kadınlar, erkin kendinden yana olduğunu bilen, cezasızlık kültürüne güvenen erkekler tarafından her gün öldürülüyor. Hal böyle iken en yetkili devlet ağızlarından davaların takipçisi olacaklarına, katillerin en ağır cezayı alması için uğraşacaklarına ilişkin açıklamalar yapılıyor.

Davaların takipçisi kadınlardır, avukatlardır, barolardır. Devletin görevi cinayetleri engellemektir. Öldürülen kadınların arkasından ajitasyon yapmaktan vazgeçin. Öldürülen kadınların yaşamını didik didik eden medyayı, kadını ikinci cins, anne, bakım görevlisi olarak gören zihniyeti durdurun.

Kadın cinayetlerinin durduracak politikalar üretin, İstanbul Sözleşmesini uygulayın.