Baro Odası’nın İlk Konuğu Av. Çetin Turan Oldu

İzmir Barosu tarihinde iz bırakmış meslektaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirilen “Baro Odası”nın ilk konuğu İzmir Barosu’nun 1996-2000 dönemi Başkanı Av. Çetin Turan oldu.

13:47 . 28 Aralık 2020

Av. Hüseyin Özgür’ün hazırlayıp sunduğu, Av. Hüseyin Yıldız ve Av. Sinan Sürücü’nün kolaylaştırıcı olduğu yayında Av. Çetin Turan bir yandan geçmişe ilişkin anılarını, İzmir Barosu’nun avukatlık mesleğine yaptığı katkıları anlatırken öte yandan güncel hukuki konulara değindi.

Büyük ilgi ve beğeni ile izlenen programda Av. Çetin Turan izleyicilerden gelen sorulara da yanıt verdi.

Programın açılışında konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel ise her fırsatta İzmir Barosu’nun tarihi, gelenekler olan bir baro olduğunu dile getirdiklerini ve kendilerinin de İzmir Barosu’nun tarihten gelen bu misyonunu sürdürmek için mücadele ettiklerini ifade ederek “Bizim baro odalarımız aynı zamanda birer okuldu. Oradaki sohbetler, tartışmalar, davalara ilişkin değerlendirmeler hepimizin yoluna ışık tutmuştu. İnanıyorum ki bu program bizi izleyen özellikle genç arkadaşlarımıza İzmir Barosu’nun tarihi konusunda, İzmir Barosu’nun ilkeleri konusunda, değerleri konusunda ışık tutacaktır” dedi.

Baro odası ilerleyen günlerde yeni konuklarla devam edecek.

Etkinliğin kaydını aşağıda izleyebilirsiniz