HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Serbest Meslek Makbuzu ve Uygulamaya Dönük Sorunlar Canlı Yayında Konuşuldu

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

14:12 . 23 Eylül 2020

İzmir Barosu tarafından sosyal medya hesaplarından gerçekleştirilen canlı yayında “Serbest Meslek Makbuzu ve Uygulamaya Dönük Sorunlar” konuşuldu.

 

Baro Saymanı Av. Hüseyin Yıldız’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen canlı yayına katılan İzmir Barosu üyesi meslektaşımız Av. Oğuzhan Aslan, avukatlık gelirlerinin tâbi olduğu vergiler, serbest meslek makbuzu, KDV dahil serbest meslek makbuzu düzenleme, KDV hariç serbest meslek makbuzu düzenleme, karşı yan vekalet ücreti ve icra vekalet ücretinde makbuz düzenleme, tevkille girilen duruşmalarda makbuz düzenlemenin gerekli olup olmadığı, icra takibiyle tahsil edilen vekalet ücretlerinde makbuz düzenleme esasları ile stopaj sorunu, CMK ve adli yardım ödemelerinde serbest meslek makbuzu konularına değindi.

 

Yayının açılışında konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, İzmir Barosu olarak salgın süresince de bilgi güçtür demeyi, bilmek kazandırır demeyi sürdürdüklerini ifade ederek bu çalışmaların başka  alanlarda da süreceğini ifade etti. İzmir Barosu’nun asıl gücü insan gücüdür diyen Av. Özkan Yücel, “meslektaşımız Av. Oğuzhan Aslan’a katkıları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Çok sayıda meslektaşımızın izlediği canlı yayın kaydını aşağıda izleyebilirsiniz.