HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Yargının Üzerinden Elinizi Çekin

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

18:04 . 14 Eylül 2020

Anayasa Mahkemesi’nin 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’nda yer alan “Şehirler arası kara yollarında gösteri yürüyüşleri düzenlenemez” hükmünü iptal etmesi üzerine Süleyman Soylu’nun, Anayasa Mahkemesi Başkanı’na yönelik tehditvari açıklaması, yürütmenin yargıyı boyunduruk altına alma politikasının yansımasıdır.

 

Yargının bağımlılığı konusu ülkemiz için halihazırda yakıcı bir sorunken İçişleri Bakanı olarak atanmış kişinin Yüksek Mahkeme’nin temel hak ve özgürlüklerin korunması noktasında verdiği bir karar için Anayasa Mahkemesi Başkanı’nı tehdit etmesi, kabul edilemez.

 

Bu tehdit, müvekkilleri ile özdeşleştirilerek özgürlüklerinden mahrum bırakılan avukatlara yapılan işlemlerle birlikte değerlendirildiğinde; yürütmenin, yargı erkini topyekun kendine bağımlı bir araç haline getirme hülyasında olduğunu daha açık şekilde ortaya koymaktadır.

 

Yargı kararları elbette ki eleştirilebilir. Ancak eleştiri, üslup ve içerik bakımından da demokratik hukuk devleti gereklerine uygun olmalıdır.

 

İzmir Barosu olarak bağımsız ve tarafsız yargının tüm organlarıyla tesis edilmesi için mücadelemize devam edeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz.