HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Meslektaşımız Taner Kılıç'ın Yanındayız

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

19:10 . 05 Temmuz 2020

Kamuoyunda Büyükada Davası olarak bilinen ve 11 insan hakları savunucusunun yargılandığı davada karar açıklanmış, dört kişiye hapis cezası verilerek diğer sanıklar beraat etmiştir.

 

Davada yargılanan İzmir Barosu eski dönem yönetim kurulu üyesi Av. Nalan Erkem beraat etmiş, İzmir Barosu ve İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonu üyesi, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Onursal Başkanı Av. Taner Kılıç ise hapis cezasına çarptırılmıştır.

 

Üyemiz Taner Kılıç yaşamı boyunca barışı, dayanışmayı ve insan haklarını savunmuş saygın bir hukuk insanıdır. Hiçbir hukuki dayanağı olmayan, çağdaş hukuk devletinde hakkında dava açılmasını dahi gerektirmeyecek iddialarla Taner Kılıç'ı mahkum etmek insan hakları savunucularına verilmiş açık bir göz dağıdır.

 

Tüm dünyanın gözü önünde, hukukçu kimliğinden, uluslararası saygınlığı ve tanınırlığından şüphe edilmeyen meslektaşımızı içi boş iddialarla ağır cezalara mahkum etmek 2020 Türkiye’sinin gelecek nesillere bıraktığı bir utanç vesikası olarak kalacaktır.

 

Söz konusu yargılama yüksek mahkemede uluslararası standartlara uygun şekilde değerlendirilmeli ve bu hatadan hızla geri dönülmelidir. Yaşanılan bu üzücü tablo nedeniyle meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve Taner Kılıç'ın insan hakları mücadelesinde yanında olduğumuzu buradan bir kez daha dile getiriyoruz.

 

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

 

 

İzmir Barosu Başkanlığı