unutMADIMAKlımda

12:46 . 02 Temmuz 2020

27 yıl önce bugün Sivas'ın tam göbeğinde, ülkemizin büyük emeklerle yetiştirdiği şair, yazar, müzisyen ve tiyatrocuların içinde bulunduğu 35 yurttaşımız gözü dönmüş canilerin "şeriat isteriz" çığlıkları arasında yakıldı.

Tarihimizin en karanlık günlerinden biri olan, laik ve demokratik Cumhuriyet kazanımlarına karşı irticacı zihinlerin desteği ile gerçekleştirilen Madımak Katliamı ülkemizin çağdaş dünyadan uzaklaştığında karşılaşacağı manzaranın en çarpıcı örneğidir.

Alevilere, aydınlara, yazar ve sanatçılara yöneltilmiş şiddeti kınamaktan dahi imtina eden zihniyete karşı laik ve demokratik Türkiye mücadelemizi hiçbir baskı durduramayacak, baroların çağdaş ve insan haklarına dayalı bir ülke çabası asla son bulmayacaktır.

Bu vesile ile 2 Temmuz 1993 yılında kaybettiğimiz yurttaşlarımızı katledilişlerinin 27. yılında sevgi ve özlemle anıyoruz.

İzmir Barosu Başkanlığı