İzmir Barosu, " Demokrasi Nöbeti " İle İz Bıraktı

14:21 . 28 Ocak 2020

İz Gazete’nin İzmir’in toplumsal değerleri için güncel bir hafıza oluşturmak ve İzmir değerleri denilebilecek vasıfların altının tekrar tekrar çizilmesine vesile olmak için kurulduğu yıldan bu yana verdiği “İz Bırakanlar” ödüllerinde, bu yıl YSK’nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından tüm Türkiye’ye örnek bir demokrasi mücadelesi olarak başlattığı Demokrasi Nöbeti ile İzmir Barosu da ödüle hak kazandı.

İz Gazete’nin 4. yıl kutlamaları kapsamında 26 Ocak Pazar günü İzmir Sanat’ta düzenlenen ödül töreninde, İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, “Demokrasi için bir çağrı yaptık diye ödülü bize vermişler. Keşke bu tür çağrılara ihtiyaç duyulmayan bir ülkede yaşıyor olsaydık. Keşke yalanlar ortada olmasa, keşke çocuklarımıza özgür, demokrat, yaşanabilir bir ülke bırakabilseydik. Ama böyle karanlık zamanların söz söyleyenlere, kral çıplak diyenlere, halka doğruları anlatanlara ihtiyacı var. İşte o yüzden İz Gazete var, işte o yüzden İzmir Barosu var. Ve biz söz veriyoruz;  asla vazgeçmeyeceğiz, asla geri durmayacağız. Ödül verenlere çok teşekkür ediyorum” dedi. Av. Özkan Yücel, bağımsız yayın organlarına çok büyük ihtiyaç olduğunu ifade ederek, “Gerçek ve doğru haber aktarmak ile her türden görüşe yer verebilmek, basın açısından önemli bir unsur. Çünkü halkın haber alma hakkı, en önemli haklardan biri. Düşünce hazırlayabilmek, o düşüncenin altyapısını oluşturabilmek, o düşünceyi yayabilmek, ancak bağımsız, korkmayan, cesur yayın organları ile mümkün. İz Gazete bu anlamda yerel bir gazete olarak büyük bir boşluğu dolduruyor. İyi ki varlar. Umarım 4 yılları, 40,140 yıllara çıkarabiliriz” dedi.