98. Dönem CMK Eğitim Çalışması Tamamlandı

11:19 . 11 Kasım 2019

İzmir Barosu tarafından aralıksız olarak sürdürülen CMK eğitim çalışmaları 8-9-10 Kasım 2019 günlerinde 98. kez düzenlendi. Her zaman olduğu gibi küçük gruplar halinde üç ayrı salonda aktif eğitim yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilen çalışmaya İzmir Barosu’nun yanı sıra İstanbul ve Kocaeli’nden de gelen 93 meslektaşımız katıldı.  98. Dönem CMK eğitim çalışmasıyla birlikte Kasım 2018’den bu yana eğitimlerimize katılan meslektaş sayımız 1175 oldu.

Çalışma sonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel yapılan çalışmanın tamamen gönüllü olduğunu ifade ederek “ellinin üzerinde meslektaşımızın zamanlarından ayırarak, ortak bir çabayla oluşturduğu bir çalışma ve kendileri tümüyle gönüllü olarak buradalar. Bu çalışma onlar olmadan hayata geçemezdi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi. Av. Özkan Yücel İzmir Barosu’nun Türkiye’nin çok değişik yerlerinde yirminin üzerinde baroda CMK eğitimleri verdiğini ve baro olarak bunun gururunu yaşadıklarını ifade ederek “çünkü hukuk devleti için, avukatlık pratiği için, insan hakları için bir kaygımız var. Bunu bütün Türkiye’ye yaymak istiyoruz. Avukatlık hak ettiği yerde olsun istiyoruz ve bunun için çaba harcıyoruz. Şimdi sizlerle daha güçlüyüz” dedi.