HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Bastığımız Her Karış Toprağın Ata’nın Manevi Huzuru Olduğu İnancıyla Hareket Ediyoruz

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

14:07 . 10 Kasım 2019

İzmir Barosu olarak Milli Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü düzenlenen törenlerle bir kez daha saygıyla andık.

 

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi anma törenlerine Baro Saymanımız Av. Hüseyin Yıldız katılıp Atatürk Anıtı’na çelenk sunarken, aralarında İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Özgür Yılmazer ve yönetim kurulu üyelerimiz Av. Gamze Karaoğlu ile Av. Sinan Balcılar’ın da bulunduğu meslektaşlarımız Atamızın ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’i ziyaret ettiler.

 

Ayrıca Baro Başkanımız Av. Özkan Yücel, Genel Sekreterimiz Av. Perihan Çağrışım Kayadelen ile Yönetim Kurulu üyelerimiz Av. Burcu Ece Güler ve Av. Afhan Topel geçen yıl olduğu gibi bu yıl da meslektaşlarımızla birlikte Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın Karşıyaka’da bulunan anıt mezarında düzenlenen törene katılarak çelenk sundular.

 

Atatürk’ün vefatının yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, İzmir Barosu olarak bugün farklı yerlerde Ata’nın huzurunda olmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade ederek, “bir yandan resmi törenlere katılırken, öte yandan geçen yıl olduğu gibi Zübeyde Hanım’ın mezarı başında Atamızı andık. Başkan Yardımcımızın ve yönetim kurulu üyelerimizin dahil olduğu bir başka grup meslektaşımız ise Anıtkabir’de Ata’nın huzuruna çıktılar” dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamanın onun inandıklarını, onun hedeflerini anlamaktan geçtiğini dile getiren Av. Özkan Yücel, “biz çağdaş bir ülke için mücadele ederken bulunduğumuz her yerin, bastığımız her karış toprağın Ata’nın manevi huzuru olduğu düşüncesi ve inancıyla hareket ediyoruz” dedi. Av. Özkan Yücel Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş ülkeler seviyesine çıkarmak, hak ettiği demokrasi, hukuk devleti ve çağdaşlığı yakalayabilmek için İzmir Barosu’nun geçen yıl üç hukuk öğrencisine vermeye başladığı “10 Kasım Atatürk’ü Anma Bursu”na bu yıl da devam edeceklerini söyleyerek “Cumhuriyet, demokrasi ve özgürlük konusundaki mücadelemiz sonsuza dek Atamızın izinde sürecek” dedi.