HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Filistin Barosu Genel Sekreteri Av. Mohammad Jarrar'ı Misafir Ettik

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

Filistin Barosu Genel Sekreteri Av. Mohammad Jarrar İzmir Barosu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Uluslararası İfade Özgürlüğü ve Medya Çalıştayı'na baromuzun davetlisi olarak katıldı.

14:10 . 22 Eylül 2019

Filistin Barosu Genel Sekreteri Av. Mohammad Jarrar İzmir Barosu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Uluslararası İfade Özgürlüğü ve Medya Çalıştayı'na baromuzun davetlisi olarak katıldı.

 

Çalıştayın ilk günü etkinliklerinde bir konuşma yapan Jarrar, ifade özgürlüğü ve Medya Çalıştayı'na katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek "Sizlere Filistin halkının ve Filistin Barosu'nun selamını getirdim. Uluslararası kurumların etkisizleştiği bir dünyada bu tür uluslararası etkinlikleri çok önemli buluyorum. Filistin mücadelesi tek tek insanların çabalarıyla değil, birlikte yan yana durarak kazanılacak. Hep birlikte başaracağız" dedi.

 

Av. Jarrar, çalıştayın ikinci günü çalışmalarında "Özgür İnternet İçin Alternatif Arayışlar" atölyesine katıldıktan sonra İzmir Barosu'nun çalışmaları hakkında bilgi aldı. İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Deman Güler, Av. Jarrar'ı İzmir Barosu’nun kurumsal yapısı ve çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Av. Güler ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, "Sayın Jarrar'ın çalıştayımıza katılımı bizleri çok mutlu etti. Filistin Barosu 12.000 üyesi ile ülkenin en önemli hukuk kurumu niteliğinde. Böylesi bir kurumdan en üst düzeyde yapılan katılımı Filistin Barosu ile İzmir Barosu arasındaki ilişkilerin geleceği açısından çok önemli buluyoruz. Filistin, tarihsel bağlarımızın çok güçlü olduğu bir ülke. Filistin mücadelesi dünyada insan hakları mücadelesi içinde ayrı bir öneme sahip. Sayın Jarrar'ın da talebi ile bundan sonraki süreçte kurumsal kapasitemizi Filistinli meslektaşlarımızın yararına kullanma sözü verdik. İlk fırsatta kendilerine iadeyi ziyarette bulunmayı planlıyoruz" dedi.

 

İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel de Filistin Barosu Genel Sekreteri Av. Mohammad Jarrar'a çalıştaya katılımından dolayı teşekkürlerini sunarak kendisine bir teşekkür beratı takdim etti.