Avukatlara Yönelik Olarak Artan Şiddet Olayları, Münferit Olaylar Olarak Değerlendirilemez

21.09.2019 tarihinde ilimiz Karaburun ilçesinde hukuka aykırı olarak gerçekleştirilen durdurma işlemine karşı çıktığı için meslektaşımız Avukat Dilek Güzel hakkında yakalama işlemi yapılarak, karakola götürülmüştür. Meslektaşımız, Baro Başkanımızın Karaburun C. Savcısı ile yaptığı görüşme sonrasında serbest bırakılmıştır.

20:01 . 21 Eylül 2019

21.09.2019 tarihinde ilimiz Karaburun ilçesinde hukuka aykırı olarak gerçekleştirilen durdurma işlemine karşı çıktığı için meslektaşımız Avukat Dilek Güzel hakkında yakalama işlemi yapılarak, karakola götürülmüştür. Meslektaşımız, Baro Başkanımızın Karaburun C. Savcısı ile yaptığı  görüşme sonrasında  serbest bırakılmıştır.

Avukatlara yönelik olarak artan şiddet olayları, münferit olaylar olarak değerlendirilemez.

Devletin her kademesinde avukatlara ve avukatlığa karşı yükselen bir nefretin olduğu aşikardır. Bu nefret, muktedirler tarafından kullanılan dilden kaynaklanmaktadır.

Avukatlara ve muhalif avukatlık pratiğine karşı takınılan tutum ve davranışlar, her gün ülkemizde meslektaşlarımızın özgürlüklerine yönelik bir tehdit olarak da ortaya çıkmaktadır.

Daha demokratik bir ülke için mücadele eden bir mesleğin mensupları olarak, mesleğimize yönelik bu saldırılar karşısında birlik olmaktan başka bir çaremizin olmadığı açıktır. Birlikte, mesleğimizi içine sürüklendiği bataklıktan çıkartacağımıza inancımız tamdır.