Engelli Bireylerin Adalete Erişimi Çalıştayı Sonuç Raporu:Engelsiz Adalet

Engelli Bireylerin Adalete Erişimi Çalıştayı Sonuç Raporu:Engelsiz Adalet

00:16 . 14 Temmuz 2019

BM Engelli Haklarına İlişkin Sözleşme’nin 13. Maddesi ile diğer haklarla bağlantılı olarak güvence altına alınan Adalete Erişim hakkı, 5378 sayılı yasada yer almadığı gibi;  ülkemizde engelli bireylerin en çok ayrımcılığa maruz kaldığı, en çok sorun yaşadığı ancak diğer tüm hakları kullanmada ve hak arayışındaki rolü nedeni ile belki de en önemlisi olabilecek Adalete Erişim Hakkının kullanılmasındaki, sorunları tespit etmek, çözüm üretmek, işbirliğini geliştirmek, hak temelli bakış açısını yaygınlaştırmak ve desteklemek  amacı ile ilgili kurum, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesi ile İzmir Barosu öncülüğünde  “Adalete Erişim” konulu çalıştay 09.05.2019 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

ENGELLİ BİREYLERİN ADALETE ERİŞİMİ ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ