Öfkeliyiz

Diyarbakır Barosu’na kayıtlı meslektaşımız Avukat Müzeyyen Boylu bugün öldürüldü. Fail, bir buçuk yıldır boşanmaya çalıştığı, kendisini iki defa öldürmeye teşebbüs ettiği için hakkında koruma kararı çıkarttığı, doktor eşi Mesut Issı. Mesut Issı, Müzeyyen Boylu'yu çocuklarının gözleri önünde tam 14 kurşunla, sokak ortasında öldürdü.

00:03 . 20 Mayıs 2019

Öfkeliyiz. Demokratik tepkisini dile getirmek isteyen her kesime müdahale etmek için yüzlerce polis görevlendiren devlet söz konusu kadın hayatı olunca kadınları korumuyor, koruyamıyor.

Mevcut olaya özgülenmeyen, özensiz koruma kararları kağıt parçası olmaktan öteye geçmiyor. Yakın koruma ya da elektronik kelepçe kararı çıkartmak neredeyse imkansız. İhlal kararları dahi infaz edilemiyor. Bu durumdan cesaret alan failler, her gün onlarca kadını öldürüyor.

Müzeyyen Boylu avukat olmasına rağmen öldürüldü. Biliyoruz ki devlet yetkilileri nafaka yerine 6284 sayılı yasayı etkin şekilde uygulamayı tartışsaydı, bugün meslektaşımız hayatta olacaktı.

İzmir Barosu olarak meslektaşımız Müzeyyen Boylu'yu kaybetmenin derin üzüntüsü ile meslektaşımıza Allah'tan rahmet, acılı ailesine, Diyarbakır Barosu’na başsağlığı diliyoruz.