Demokrasi Nöbeti Konak 'ta Gerçekleşti

11:51 . 18 Mayıs 2019

Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etmesi üzerine olağanüstü olarak toplanan İzmir Barosu'nun başlattığı "Demokrasi Nöbeti" eylemi İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin de katılımıyla Konak'ta gerçeklestirildi. Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Bu karar ülkemizde yargı bağımsızlığının ortadan kalktığını ve yargının siyasi iktidar tarafından bir araç olarak kullanıldığını, talimatla çalışan bir yapı haline geldiğini bir kez daha göstermiştir" dedi.

Eski Sümerbank önündeki nöbete İzmir Barosu'nun yanısıra DİSK, Tabip Odası, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, siyasi partilerin temsilcileri, birçok sendika ve sivil toplum kuruluşu yönetici ve temsilcileri ile İzmirli yurttaşlar destek verdi.

Altıncı kez gerçekleşen nöbet etkinliğinde Dr. Gaffar Karadoğan ve Duvara Karşı Tiyatrosu’ndan Vedat Kuşku performans gösterisi sergilerken Praksis Müzik üyeleri de şarkılarıyla destek verdi.

Demokrasi Nöbeti seçime kadar her Cuma saat:18.30-19.30 arasında İzmir Vergi Dairesi önünde gerçekleşecek.