Arabuluculuk Sürecinde Avukatlık Konferansı Yapıldı

İzmir Barosu tarafından “Arabuluculuk Sürecinde Avukatlık” konferansı düzenlendi.

14:44 . 14 Mayıs 2019

Oturum başkanlığını Arb. Av. Eren İlhan Güney’in yaptığı konferansa Arb. Av. Şerife Özcan Tekeli ve Arb. Av. Hülya Sapmaz Can konuşmacı olarak katıldılar. Bakırçay Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Cumhur Boyacıoğlu da görüşleriyle çalışmaya katkı sundu.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, arabuluculuk konusunda İzmir Barosu’nun eleştirilerinin baki olduğunu ifade ederek, “dava şartı diye zorunlu bir şeyin yurttaşların önünde konmasına, özellikle hak temelli bir alanda yurttaşların önüne konmasına kesinlikle karşıyız. İhtiyari arabuluculuk konusunda da görüşlerimizi ilettik. Ama her birinde söylediğimiz bir tek şey var. Arabuluculuk olacaksa dezavantajlı grupların yanında mutlaka etkin avukatlık yapan bir avukatın da bulunması gerekir. O yüzden bu çalışmayı düzenledik. Arabuluculuk sürecinde avukatlık nasıl işler, nasıl işlemeli, etkin bir avukatlık hizmeti nasıl sağlanır bunu konuşmak üzere buradayız” dedi.

İzmir Barosu hesaplarından canlı olarak da yayınlanan çalışmayı aşağıda izleyebilirsiniz.