Soma’nın 5. Yılında Ne Katilleri Ne de Katillere Yol Verenleri Unutacağız!

Biliyoruz ki, ölüm, yalnızca üzerinize yıkılan tonlarca toprakla, yerin kilometrelerce altında yanıp kavrulmakla gelmiyor. Adaleti ve vicdanı yok sayan kararlar da tekrar ve tekrar öldürüyor insanları.

12:14 . 13 Mayıs 2019

Daha önce de söylemiştik bir kez daha yineliyoruz: Biz bir kentin hayalet bir kasabaya dönüşmesinin şahidiyiz. Her sokak başına yayılmış cenaze evlerinin, arkası kesilmeyen salaların, nereye gideceğini, kime sığınacağını bilmeden şaşkın şaşkın başıboş sokaklarda gezinen çocukların şahidiyiz. Daha arama kurtarma çalışmaları sürerken, ailelerden alınmaya çalışılan ‘feragat imzalarının’ şahidiyiz biz. Bütün bir kentte polis terörü estirilirken, avukatlar dahi işkenceden geçirilirken, arama kurtarma çalışmalarının yangından mal kaçırılırcasına sona erdirilmesinin şahidiyiz. Atılan tekmenin ve o tekme karşısında, acısı, onuru, öfkesi hepsi bir anda yüzüne yansımış insanların çaresizliğinin şahidiyiz.

Tekrar söylüyoruz: Ne katilleri ne de katillere yol verenleri unutacağız!