Hayvanlara Eziyete Suç Duyurusu

Geçtiğimiz günlerde Bergama ve Menderes ilçelerinde meydana gelen hayvanlara yönelik şiddet olayları İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu’nu harekete geçirdi.

11:36 . 11 Mart 2019

Gerek sosyal medyada yer alan görüntüler, gerekse İzmir Barosu’na doğrudan ulaşan şikayetler üzerine harekete geçen İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu hazırladığı suç duyuruları ile Bergama’da gerçekleşen olayla ilgili olarak, hayvanlara yönelik canavarca hislerle gerçekleştirilen ve toplumda büyük infiale sebep olan olayların müsebbiplerinin cezalandırılmasını talep ederken, Menderes’te bir avukat tarafından gerçekleştirilen eylemin de aydınlatılmasını talep etti.

Hayvanlarla ilgili yasal düzenlemeler ve ülkemizin de taraf olduğu Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesi’ne atıf yapılan suç duyurusu dilekçelerinde, diğer sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik gerçekleştirilebilecek eziyetlerin önlenebilmesi ve hayvanların can güvenliğinin sağlanabilmesi amacıyla emsal teşkil etmesi bakımından da şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın bir an önce yapılarak cezalandırılmaları için kamu davası açılması istendi.