İzmir Barosu İşkenceyi Önleme Grubu Çalışmalarına Tüm Meslektaşlarımızı Davet Ediyoruz

12:31 . 21 Ocak 2019

Mücadele inanmakla başlar, emekle devam eder. İzmir Barosu, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 53. yıl dönümüne denk gelen 10 Aralık 2001 tarihinde, geçmişinden aldığı güç ve miras ile İşkenceyi Önleme Grubu'nun (İÖG) kurulduğunu açıkladı. İzmir Barosu İşkenceyi Önleme Grubu, yüzlerce avukatın yoğun çalışmalarıyla işkencenin önlenmesi alanında bugün bile anlatılan çok büyük başarılara imza attı. İşkencenin raporlanması, hukukçuların ve kamu personelinin eğitilmesi, karakollarda kötü muamelenin her şeklinin ortadan kaldırılması ve işkence suçu işleyenlerin cezalandırılması süreçlerinin takibi gibi onlarca farklı alanda büyük bir emek harcandı. Bu emeklerin sonucu olarak İzmir'de işkence vakalarında çok büyük bir azalma meydana geldi. Sizlere mutlulukla bildirmek isteriz ki, 2004 yılında çalışmaları sonlandırılan İÖG, İzmir Barosu'nun aldığı karar ile bugün yeniden kurulmuş bulunuyor.

Yalnızca üç yıl aktif olarak çalışma imkanı bulabilmiş olan İşkenceyi Önleme Grubu'na hem gönül, hem de emek vermiş yüzlerce avukattan aldığımız mirasla bir kere daha söylüyoruz;

İşkence, bir insanlık suçudur  ve cezasızlıktan beslenir,
İşkence, yalnız bireyleri değil, toplumları da sindirme ve yönetme aracıdır,
İşkence, "münferit bir olay" değildir, teşhir edilmedikçe yok sayılmaya devam edecektir,
İşkence ile mücadelede beraberliğimiz, gücümüzdür.

Şimdi, İzmir Barosu mensubu avukatlar olarak kaldığımız yerden devam edeceğimizi, hem şehrimizde hem de ülkemizde işkence ve kötü muameleyi ortadan kaldırmak için hep birlikte çalışma azminde olduğumuzu ilan ediyoruz.

İşkenceye karşı daha güçlü bir örgütlenme için her Pazartesi 18:00'da İzmir Barosu Merkez Binası'nda yapılan toplantı ve çalışmalarımıza tüm avukat meslektaşlarımızı bekliyoruz.

İZMİR BAROSU İNSAN HAKLARI MERKEZİ İŞKENCEYİ ÖNLEME GRUBU