HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

İnsan Hakları Savunucuları İnsan Haklarının Sorunlarını Konuşuyor Paneli Yapıldı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu, 10 Aralık İnsan Hakları Günü kapsamında hafta boyunca düzenlediği etkinlikleri, İzmir Barosu İnsan Hakları Merkezi’nin düzenlediği “İnsan Hakları Savunucuları İnsan Haklarının Sorunlarını Konuşuyor” başlıklı dört oturumlu bir panel ile sonlandırıldı.

11:37 . 28 Aralık 2018

İzmir Barosu, 10 Aralık İnsan Hakları Günü kapsamında hafta boyunca düzenlediği etkinlikleri, İzmir Barosu İnsan Hakları Merkezi’nin düzenlediği “İnsan Hakları Savunucuları İnsan Haklarının Sorunlarını Konuşuyor” başlıklı dört oturumlu bir panel ile sonlandırıldı. 100’ü aşkın katılımcının dinlediği panelde çeşitli alanlarda çalışan hak savunucuları kurumları adına konuşmalar yaptı. Panelin sonundaki Serbest Kürsü bölümünde ise konuşmacı olmayan kişilere söz hakkı verilerek, yaşanan hak ihlalleriyle ilgili görüşlerini paylaşma imkanı sağlandı.

 

15 Aralık Cumartesi günü düzenlenen panelin 1. Oturumu KHK’lar ile ihraç edilen akademisyenlerin olduğu “KHK ile İhraç Edilen Akademisyenler Konuşuyor” başlığı ile yapıldı. Prof. Dr. Nilgün Toker, Prof. Dr Cem Terzi ve Dr. Cenk Yiğiter’in konuşmacı olarak yer aldığı oturumda akademisyenler ihraç sonrası yaşanan sürecin sorunlarını anlattılar.

 

STK ve İnsan Hakları Aktivistleri Konuşuyor başlıklı ikinci oturuma ise İnsan Hakları Gündemi Derneği’nden Av. Özlem Yılmaz, Türkiye İnsan Hakları Vakfı’dan Coşkun Üsterci Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği’nden Zafer Kıraç, Halkların Köprüsü Derneği’nden Av. Ayşegül Karpuz ve Ege Çevre ve Kültür Plaftormu’ndan Erol Engel katıldılar.

 

STK ve İnsan Hakları Aktivistleri Konuşuyor başlığıyla gerçekleştirilen ikinci oturum ve panelin de üçüncü oturumunda Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Fidan Ataselim, İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nden Av. Zerrin Kale, Engelli Hakları Aktivisti Şirince Süzek ile Genç LGBTİ+ Derneği’nden Stj. Av. Mahmut Şeren konuşmacı olarak katıldılar.

 

İnsan hakları mücadelesinin hukuki boyutunun konuşulduğu panelin son oturumunda ise hukuk mücadelesi alanında aktivist olarak çalışan kurumlardan kişiler konuşmacı olarak katıldı. Özgürlükçü Hukukçular Derneği adına Av. Fatma Demirer, Çağdaş Hukukçular Derneği adına konuşan Av. Serdar Gültekin ve İnsan Hakları Derneği adına Av. Ali Aydın’ın konuşmacı olarak katıldığı oturumun ardından düzenlenen serbest kürsü etkinliği ile panele katılanlara konuşma imkanı tanındı.

 

Etkinlik sonrasında tüm konuşmacılara teşekkür belgesi veren İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel böyle bir etkinlikte bir araya gelen tüm konuşmacı kişi ve kurumlar ile birlikte katılımcılara teşekkür etti.

 

Paneli aşağıda izleyebilirsiniz: