HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Temelli Ayrımcılık Konulu Bireysel Başvurularda (AYM / AİHM) Avukatların Kapasitesinin Arttırılması Eğitimi Düzenlendi

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Temelli Ayrımcılık Konulu Bireysel Başvurularda (AYM / AİHM) Avukatların Kapasitesinin Arttırılması Eğitimi Düzenlendi

16:49 . 24 Aralık 2018

İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu ile Kaos GL Derneği tarafından 21-22 Aralık 2018 günlerinde “Cinsel Yönelim Ve Cinsiyet Kimliği Temelli Ayrımcılık Konulu Bireysel Başvurularda (AYM / AİHM) Avukatların Kapasitesinin Arttırılması Eğitimi” düzenledi. Yoğun talebin geldiği ve iki gün süren eğitime avukat ve stajyer avukatlardan oluşan 27 kişi katıldı.

 

Kaos GL Hukuk Koordinatörü ve İzmir Barosu İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu üyesi Av. Kerem Dikmen tarafından eğitimin amacına ilişkin yapılan kısa açıklamanın ardından gerçekleştirilen ilk oturumda Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İdil Işıl Gül, ayrımcılığın hukuki boyutu sunumu yaptı.

 

İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel’in, İzmir’i insan haklarının başkenti yapma amacıyla çalışmalara devam edeceklerini belirttiği konuşmanın ardından başlayan ikinci oturumda ise AİHM Eski Raportörü Av. Tuğçe Duygu Köksal, özellikle AİHS 8. madde bağlamındaki LGBTİ+ başvurularını irdeledi.

 

Eğitimin ikinci günü ise Av. Serkan Cengiz tarafından Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde bireysel başvuru mekanizması ve başvuru dilekçesi hazırlama içerikli sunum gerçekleştirildi.