HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Staj Eğitim Merkezi Kurgusal Duruşma Çalışması Tamamlandı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi tarafından Ceza Hukuku alanında 22., Özel Hukuk alanında ise 17. kurgusal duruşma çalışması 8 Aralık 2018 günü gerçekleştirildi.

12:28 . 12 Aralık 2018

İzmir Barosu tarafından hazırlanan staj eğitimi programını ayrılmaz bir parçası olarak görülen kurgusal duruşma çalışmasının ceza bölümüne elli stajyer avukat katılırken, asliye hukuk, aile hukuku ve iş hukuku alanlarında yapılan özel hukuk bölümüne ise elli beş stajyer avukat katıldı.

 

Kurgusal duruşma öncesi konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, kurgusal duruşma çalışmalarının gerçek biri duruşma atmosferinde gerçekleşmesi için çaba harcadıklarını ifade ederek “sizden olması gerektiği gibi davranmanızı bekliyoruz. Gerçekten bir duruşmada olsaydınız nasıl davranacaksanız öyle davranmanızı bekliyoruz. Ama bunu yaparken kaygılanmayın. Burası sizin veya müvekkiliniz açısından zararı olmayacak son noktadır” dedi.

 

Avukatlık mesleğinin sadece para kazanmanın bir aracı olmadığını ifade eden Av. Özkan Yücel, “avukatlık mesleği, insan hakları, demokrasi ya da hukuk devleti için söz söyleyebilen ve her daim söylediği sözün önemi olan bir meslektir” dedi. İzmir Barosu’nun avukatlık mesleğini yürütürken karşılaştıkları her türlü zorlukta meslektaşlarının yanında olduğunu ifade eden Av. Özkan Yücel, “ben gözlerinizden, Baroda gördüğüm çalışma gruplarının çalışma şevkinden daha güçlü bir izmir Barosu’nun sizler sayesinde var olabileceğine inanıyorum. Daha iyi, daha güçlü olacağız ve gerçekten de bu ülkenin demokratikleşmesinde söz söyleyen bir baro haline geleceğiz” dedi.  

 

İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Afhan Topel ise mazbatayı alır almaz staj eğitim çalışmalarını planladıklarını söyleyerek, “çok hızlı ve gerçekten iyi bir staj eğitimi planladık. Umarım sizler de bu eğitimlerden faydalanmışsınızdır. Ben bir kez daha Staj Eğitim Merkezinde görev alan tüm meslektaşlarımıza, stajyer avukatlarımıza, çalışmanın gerçekleşmesi için gereken desteği veren İzmir Adliyesi yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür etmek isterim” dedi.