Engelleri Birlikte Aşacağız

03.12.2018 17:20:26
Engelleri Birlikte Aşacağız

3 Aralık, 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından engelli bireylerin yaşadığı sorunlarla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla “Uluslararası Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir.  Ülkemiz de dahil bugün birçok ülkede engelli bireyler sağlık, eğitim, sosyal, kültürel, politik gibi hemen hemen her alanda adaletsizlik ve eşitsizliğe maruz kalmaktadır.

Bu sebeple; önce yaşamın her alanında sorunlarla karşılaşan ve bunların çözümü için mücadele eden engelli bireylerin farkına varmalıyız. Unutmayın! Asıl engel bedende değil düşüncededir!

Biz İzmir Barosu olarak engelli meslektaşlarımız ve vatandaşlarımızın sorunlarının farkındayız, çözümü için de sadece bir gün değil her gün yanlarında hazırız.