HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Konkordato Konferansı Yapıldı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu ve İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası işbirliğiyle düzenlenen “Konkordato Konferansı” 27 Eylül Perşembe günü İzmir Barosu Av. Nevzat Erdemir Konferans Salonu’nda yapıldı.

09:29 . 29 Eylül 2018

İzmir Barosu ve İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası işbirliğiyle düzenlenen “Konkordato Konferansı” 27 Eylül Perşembe günü İzmir Barosu Av. Nevzat Erdemir Konferans Salonu’nda yapıldı.

 

Doç. Dr. Bilgehan Yeşilova, Av. Halil Bülent Serdaroğlu ve Yeminli Mali Müşavir Mehmet Yaşar Akçay’ın konuşmacı olduğu konferansa meslektaşlarımız ve yeminli mali müşavirler büyük ilgi gösterdi.

 

Yargı Reformuna İhtiyaç Var

 

Konferansın açılış konuşmasında sözlerine Eskişehir’de bürosuna silah sıkılan meslektaşımız Av. Heval Yıldız Karasu’ya geçmiş olsun dilekleri ile başlayan İzmir Barosu Başkan Vekili Av. Mustafa Çetin, konuyu yakından takip ettiklerini ve her zaman meslektaşlarının yanında olacaklarını ifade etti.

 

İzmir Barosu’nun üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları ile işbirliğine büyük önem verdiğini ifade eden Av. Mustafa Çetin, bu anlamda Yeminli Mali Müşavirler Odası ile ortak çalışmalarının da süreceğini dile getirdi. Bir ülkede adalete güven duyulduğu oranda o ülke halkının huzur bulacağını söyleyen Av. Mustafa Çetin “Oysa son zamanlarda ülkemizde yargıya olan güven %20’lere düşmüş, yerel mahkemelerin vermiş olduğu kararların yaklaşık %65’i üst mahkemelerce bozulmaya başlamış ve kurtuluş olarak başlanan istinaf mahkemeleri bir yılını doldurmadan tıkanmıştır” dedi. Bu anlamda bir yargı reformuna ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Av. Mustafa Çetin güvenilir bir yargı,  nitelikli ve kaliteli avukat, hakim ve savcıların olması, yargının da hızlı işlemesi ve olabildiğince doğru kararlar verebilmesi gerektiğine dikkati çekti. Bu doğrultuda hukuk eğitiminin önemini vurgulayan Av. Mustafa Çetin, “85’in üzerindeki hukuk fakültesi ile hukuk eğitiminin kalitesi düştü. Hukuk fakültelerine %1 veya %2’lik dilimdeki kişilerin girmesi, eğitim süresinin ise beş yıl olması gerekli. Biz Avukatlık Kanunu’ndan aldığımız sorumlulukla meslektaşlarımızı yeni çıkan kanunlardan, yönetmeliklerden ve uygulamalardan haberdar etmek için sürekli bir eğitim faaliyeti içerisindeyiz. Bu anlamda son iki yıl içerisinde 140’a yakın çalışma düzenledik ve bu çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

Haziran ayında konkordato ile ilgili bir çalışma daha yaptıklarını söyleyen Av. Mustafa Çetin “bununla birlikte özellikle iflas ertelemenin de kaldırılması ve son günlerde bir çok büyük firmanın konkordato ilan etmesiyle birlikte konunun önemine bağlı olarak yeni bir çalışma yapma gereği duyduk” dedi.

 

Köprüden Önce Son Çıkış

 

İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Şadi Çetin ise açılış konuşmasında “Konkordato iflastan önce son çare, köprüden önce son çıkış. Basından izliyoruz, her gün Türkiye'nin çok önemli markaları bir bir konkordato için başvuruyorlar. Şirketler döviz, enflasyon ve faizlerin artırmasının yanı sıra zaten öteden beri var olan öz varlık, tahsilat ve bankalardan kredi bulma problemi ile birlikte batan firmaların da domino etkisiyle, borçlarını ödeyemez duruma düştüler. Konkordatonun zor durumdaki firmalara umut olmasını diliyorum. İflas erteleme süreci maalesef iyi yönetilemedi. Umarım konkordato istismar edilmez” dedi.