HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Mesleğimize ve Meslektaşlarımıza Yönelik Saldırıyı Kınıyor, Takipçisi Olacağımızı Duyuruyoruz

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

Mesleğimize ve Meslektaşlarımıza Yönelik Saldırıyı Kınıyor, Takipçisi Olacağımızı Duyuruyoruz

18:09 . 11 Haziran 2018

Bugün (11.06.2018) bir meslektaşımızın bürosuna görüşmek üzere gelen borçlusu bir süre sonra büroda bulunan meslektaşlarımıza falçata çekmiş ve tehdit etmeye başlamıştır. Paniğe kapılan meslektaşlarımız ve çalışanları kendilerine büro içerisindeki odalara kilitlemişler, saldırgan da büro eşyalarına ve meslektaşımızın dosyalarına zarar verip büroyu dağıttıktan sonra kendisini başka bir odaya kilitlemiştir.

 

Büroya gelen bina güvenlikleri polisi aramış, polis geldikten sonra ancak büro kapıları kırılarak saldırgan etkisiz hale getirilmiştir. Olayın bildirilmesinin ardından Baro Başkan Vekilimiz Av. Mustafa Çetin meslektaşlarımızı ziyaret etmiş, geçmiş olsun dileklerinde bulunmuş ve İzmir Barosu olarak olayın her aşamasında takipçisi olacaklarını ifade etmiştir.

 

Tek tesellimiz, olayın daha vahim boyutlara ulaşmadan kontrol altına alınabilmiş olmasıdır.

 

Savunmanın onurlu temsilcileri olarak ne yazık ki son zamanlarda çok sık bu tip saldırılara maruz kalıyoruz. Hatta bazı meslektaşlarımızı ne yazık ki bu tip alçak saldırılarda kaybettik. Uğradığımız bu saldırıları kabul etmemizi veya sineye çekmemizi kimsenin beklememesi gerektiğini hatırlatarak meslektaşlarımıza ve çalışanlarına yönelik bu saldırının her aşamasının takipçisi olacağımızı ve saldırganın gerekli cezayı alması için çalışacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

İZMİR BAROSU BAŞKANLIĞI