HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran'a Yönelik Saldırı HSK Önünde Protesto Edildi

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran’ın şahsında mesleğimizi ve tüm avukatları hedef alan sözlü ve fiili saldırı yüzlerce meslektaşımız ve baro başkanlarının katılımıyla HSK önünde protesto edildi.

23:14 . 25 Mayıs 2018

Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran’ın şahsında mesleğimizi ve tüm avukatları hedef alan sözlü ve fiili saldırı yüzlerce meslektaşımız ve baro başkanlarının katılımıyla HSK önünde protesto edildi.

 

İzmir Barosu Başkan Vekili Av. Mustafa Çetin’in de katıldığı basın açıklamasında, bağımsız yargının temeli olan avukatların kamu hizmeti yapmakta olduğu vurgulanarak; “söz konusu olayın sadece Ankara Barosu’na kayıtlı 15 bin avukata ve onların Başkanına karşı değil, tüm Türkiye’de mesleğini gururla icra eden yüz bini aşkın avukata yöneltildiğini unutmayacağız” denildi.

 

Yapılan basın açıklaması şöyle:

 

Basına ve kamuoyuna;

 

Yargının üç kurucu unsurundan biri olan avukatlara yönelik çirkin saldırılara, ne yazık ki dün bir yenisi daha eklenmiştir.

 

Üstelik bu kez, binlerce avukatı temsil eden bir baro başkanı, yargı mensubu olan bir hakimin sözlü ve fiili saldırısına uğramıştır.

 

Türk Yargı tarihine kara bir leke olarak geçecek bu olay, Ankara Adliyesi’nin Balgat’taki ek hizmet binasında yaşanmıştır.

 

Ankara 12. İş Mahkemesi hâkimi, yargının en önemli kurucu unsuru olan avukatları hukuka aykırı bir şekilde duruşma salonundan çıkarmış, görevinin gereğini yerine getirerek, buna karşı duruşunu göstererek itiraz eden Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran’a hakaretler ederek saldırmıştır.

 

Yerini ve haddini sindirememiş bu zat, Türkiye Cumhuriyeti Devleti hakimine yakışmayacak hal ve hareketlerini sergilemekten ve yakışıksız bu davranışlarını zapta geçirmekten çekinmemiştir.

 

Öncelikle bilinmelidir ki; bir hakim tarafından gerçekleştirilen bu saldırı Av. Hakan CANDURAN’ın şahsında binlerce avukata ve avukatların mensubu olduğu “SAVUNMAYA” yapılmıştır.

 

Hukuku, meslek kurallarını ve mensubu bulunduğu kürsüyü, hatta kendini bilmeyen bu şahsın hal, hareket ve davranışlarının, hakimliğe ve hukukçuluğa yakışan hiçbir tarafı yoktur. Bu davranışların kabul göreceği tek ortam kabadayılıktır.

 

Yaşanan bu olaydan Ankara Baro Yönetim Kurulu’nun  duyduğu utancın, kelimelerle ifade edilecek bir karşılığı bulunmamaktadır. Çünkü biz, görevimizi gururla ve onurla temsil ediyoruz. Çünkü biz avukatız!

 

Bu hakime, hukuk devletinde temsil ettiği kürsünün yüceliğini ve olgunluğunu hatırlatırız. Adalet dağıtmayı kaba kuvvet sanan zorbalık düzeni uzun ömürlü olamaz.

 

Bağımsız yargının temeli olan avukatların kamu hizmeti yapmakta olduğunu; söz konusu olayın sadece Ankara Barosu’na kayıtlı 15 bin avukata ve onların Başkanına karşı değil, tüm Türkiye’de mesleğini gururla icra eden yüz bini aşkın avukata yöneltildiğini unutmayacağız. HSK, bu hakim hakkında gerekli işlemi yapana kadar da unutturmayacağız!

 

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

 

ANKARA BAROSU                                 

 

İSTANBUL BAROSU

MUĞLA BAROSU                                   

 

DÜZCE BAROSU   

BALIKESİR BAROSU                             

 

İZMİR BAROSU

DENİZLİ BAROSU                                   

 

VAN BAROSU

KOCAELİ BAROSU                                 

 

ŞANLIURFA BAROSU

BURDUR BAROSU                                 

 

ISPARTA BAROSU

KIRKLARELİ BAROSU                           

 

MANİSA BAROSU

BARTIN BAROSU                                   

 

SİNOP BAROSU

AMASYA BAROSU                                 

 

AKSARAY BAROSU

GİRESUN BAROSU                               

 

GAZİANTEP BAROSU

MALATYA BAROSU                               

 

BATMAN BAROSU

ADIYAMAN BAROSU                            

 

BİNGÖL BAROSU

NİĞDE BAROSU                                   

 

TUNCELİ BAROSU

SİİRT BAROSU                                     

 

TOKAT BAROSU

KONYA BAROSU                                  

 

MERSİN BAROSU

KIRŞEHİR BAROSU                              

 

AYDIN BAROSU

ADANA BAROSU                                  

 

ORDU BAROSU

ERZURUM BAROSU                             

 

SAKARYA BAROSU

SAMSUN BAROSU                                 

 

MARDİN BAROSU

ESKİŞEHİR BAROSU                            

 

BİLECİK BAROSU

ZONGULDAK BAROSU                         

 

ŞIRNAK BAROSU

GÜMÜŞHANE-BAYBURT BAROSU      

 

IĞDIR BAROSU