HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

İzmir Barosu Türk Müziği Korosu Konseri Gerçekleştirildi

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu Türk Müziği Korosu 22 Ocak 2018 günü Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde bir konser gerçekleştirildi

10:31 . 25 Ocak 2018

İzmir Barosu’na kayıtlı meslektaşlarımızdan oluşan Türk Müziği Korosu, verdiği konserle izleyenleri büyüledi. Konserde konuşan Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan, “meslektaşlarımız bir yandan vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerini savunurken öte yandan birçok sanat dalında, çok güzel çalışmalar yapıyorlar, onlarla gurur duyuyoruz” dedi.

 

Şef Gökçe Eriş yönetimindeki İzmir Barosu Türk Müziği Korosu 22 Ocak 2018 günü Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde bir konser gerçekleştirdi. İzleyenlerin koronun söylediği şarkılarla zaman zaman hüzünlendiği, zaman zaman neşe içerisinde şarkılara katıldığı konserde, yakın zamanda kaybettiğimiz sinema ve tiyatro oyuncusu Münir Özkul ile Mimar ve Gazeteci Aydın Boysan’ın fotoğrafları perdeye yansıtıldığında, salonda duygulu anlar yaşandı.

 

Konserin açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, Baro bünyesinde Türk Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, resim, halkoyunları, ritim gibi birçok sanat dalıyla uğraşan avukatlardan oluşan gruplar olduğunu ve bunların sık sık hazırladıkları çalışmaları sergilediklerini söyleyerek, “meslektaşlarımız bir yandan vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerini savunurken öte yandan birçok sanat dalında, çok güzel çalışmalar yapıyorlar, onlarla gurur duyuyoruz” dedi.

 

İzmir Barosu’nun her alanda yaptığı çalışmalarla Türkiye’de örnek gösterilen bir baro olduğunu dile getiren Av. Aydın Özcan, “Meslektaşlarımızın özverili çalışmalarıyla bu noktaya geldik” dedi. İzmir Barosu’nun çocuk istismarı, kadına yönelik şiddet, kadın cinayeti davalarını Türkiye’nin neresinde olursa olsun yakından takip ettiğini ifade eden Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu bünyesinde kurulan ve üç yıldır çalışmalarını sürdüren ve diğer barolar tarafından da örnek alınan Atatürk Araştırma Merkezi’yle de Cumhuriyetimize ve Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edenlerle yargı önünde mücadele edildiğini söyledi.

 

Dikili’de bir yurtta geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan taciz skandalını henüz iki ay önce ruhsatını almış çok genç bir avukatın katkılarıyla ortaya çıkardıklarını sözlerine ekleyen Av. Aydın Özcan, “ben şahsen bu genç meslektaşlarımla gurur duyuyorum” dedi.

 

İzmir Barosu olarak son dönemde bir yandan İzmir ve Türkiye’deki bütün sivil toplum örgütleri ile omuz omuza mücadele verirken öte yandan uluslararası bir baro olma yolunda önemli adımlar attıklarını ifade eden Av. Aydın Özcan, “geçtiğimiz günlerde Strasbourg’da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi, Strasbourg Barosu ve Strasbourg Adliyesi’ni 45 kişilik meslektaş grubuyla ziyaret ettik. Buralarda çok genç meslektaşlarımızın bireysel başarıları ile önemli görevlere geldiklerini gördük. Yaptığımız bu çalışmalarla ülkemizi hukuk alanında uluslararası düzeyde en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyoruz. Öte yandan bu çalışmalar genç meslektaşlarımızın önünü daha çok açacak diye düşünüyorum” dedi.

 

“Atatürk ilke ve devrimlerine sonuna kadar sahip çıkacağız, emperyalizme karşı hep birlikte mücadele edeceğiz” diyen Av. Aydın Özcan konuşmasında 24 Ocak 1993’te katledilen Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu da anarak “kendisi de büyük bir Atatürkçü ve büyük bir aydındı. Ülkenin geleceğini o günlerde görmüştü. Onu da bu vesileyle anıyorum” dedi.

 

Konser sonunda İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan ve İzmir Barosu Genel Sekreteri Av. İlke Erol tarafından Şef Gökçe Eriş’e katkılarından dolayı bir plaket sunuldu.