HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Faiz Konulu Konferans Yapıldı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu Tüketici Komisyonu tarafından “Faiz ” konulu konferans düzenlendi

14:02 . 23 Ocak 2018

12.01.2018 günü İzmir Barosu Tüketici Komisyonu tarafından “Faiz ” konulu konferans düzenlendi Av. Sefer Keskin’in moderatörlüğünü yaptığı konferansa, Dokuz Eylül Üniversitesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Serkan Ayan ve Emekli İcra İflas Müdür, yazar Hüseyin Demir konuşmacı olarak katıldılar. Meslektaşlarımızın yanı sıra Hakem heyeti üyeleri ve raportörleri ile bilirkişiler ve Tükoder üyeleri seminere büyük ilgi gösterdi.

 

Açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, öncelikle meslektaşlarımız, tüketiciler ve tacirler gibi geniş bir kitleyi ilgilendiren oldukça kapsamlı ve uygulamada en çok hata yapılan bir konu olduğunu söyledi. Av. Aydın Özcan sözlerine “Konunun Tüketici Hakları Komisyonumuzun ilgisini çekerek Yönetim Kurulumuza getirmesiyle bu çalışmanın ilk adımları atıldı. Bu anlamda Baromuzun komisyonlarının ne kadar önemli olduğunu da bir kez daha görmüş oluyoruz. Siz değerli meslektaşlarımızı da İzmir Barosu’ndaki komisyonlara katılarak gönüllü katkı koymaya bir kez daha davet ediyorum” demek suretiyle son vermiştir.

 

Açılış konuşmasının ardından söz alan Tüketici Komisyonu’ndan sorumlu İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Gonca Arkoç toplantıya gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını, devam eden süreçte gösterilen ilgi de dikkate alınarak yeni konu ve konuşmacılarla seminer toplantılarının süreceğini belirtmiştir. 

 

Moderatör Av. Sefer Keskin tarafından 20.12.2017 tarih ve 7063 sayılı yasanın 11 maddesi ile 6502 sayılı yasanın 68. Maddesine yapılan ‘Tarafların İcra ve İflas Kanunundaki hakları saklı olmak kaydıyla’  ibaresi ile artık hakem heyetine başvuru yapmadan önce icra takibi yapılmasına imkan tanındığı ancak icra takibi yapılmış dosyalarda Tüketici Mahkemesi mi Hakem Heyetlerinin mi görevli olduğu; icra vekalet ücreti ve icra giderlerinden sorumluluğun ne şekilde belirleneceği hususlarında uygulamada tereddüt yaşandığını ifade etmiştir.   

 

Konferansta genel hatları ile faiz ve faiz türleri, uygulanması gereken faiz oranları, temerrüt, muacceliyet irdelendi. Konuşmacılardan Dokuz Eylül Üniversitesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Serkan Ayan tarafından konunun mevzuat ve teorik kısmı ele alınırken Emekli İcra İflas Müdür, yazar Av. Hüseyin Demir tarafından ise uygulama ve yaşanan güncel sorunlar ele alınmıştır.