HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

İzmir Barosu Avrupa Parlamentosu’nu Ziyaret Etti

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu uluslararası bir baro olma yolunda sürdürdüğü girişimlere bir yenisini daha ekledi. Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, Baro Genel Sekreteri Av. İlke Erol, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Seyide Uludağ ve avukatlardan oluşan İzmir Barosu heyeti Strasbourg ilk olarak Avrupa Parlamentosu’nu ziyaret etti.

10:02 . 22 Ocak 2018

İzmir Barosu uluslararası bir baro olma yolunda sürdürdüğü girişimlere bir yenisini daha ekledi. Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, Baro Genel Sekreteri Av. İlke Erol, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Seyide Uludağ ve meslektaşlarımızdan oluşan İzmir Barosu heyeti Strasbourg temaslarına başladı. İlk olarak Avrupa Parlamentosu’nu ziyaret eden heyet, Strasbourg Barosu, Avrupa Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ni de ziyaret edecek.

 

Avrupa Parlamentosu ziyareti sırasında Genel Sekreter Dr. Jur. Lotte Madlen Tittor tarafından karşılanan ve ağırlanan heyete Avrupa Parlamentosu’nun işleyişi ve karar alma süreçleri konusunda bilgilendirme yapıldı. Avrupa Parlamentosu’nun uzun bir süredir bir baro tarafından ziyaret edilmediğini ifade eden Dr. Jur. Lotte Madlen Tittor ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. İngiltere’nin brexit sürecinin de değerlendirildiği ziyaret sırasında Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu olarak hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, basın özgürlüğü, temel hak ve özgürlükleri savunduklarını, bunun için mücadele ettiklerini ifade etti. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne giriş sürecine de değinen Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, Türkiye’nin yerinin Avrupa olduğunu ifade ederek bu sürecin hızlandırılması gerekliliğini vurguladı. Ziyaret sonunda Baro Başkanı Av. Aydın Özcan tarafından Genel Sekreter Dr. Jur. Lotte Madlen Tittor’a bir plaket sunuldu.