HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Önceki Dönem Başkanlarımızdan Av. Nevzat Erdemir Ölüm Yıldönümünde Anıldı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu’nun önceki dönem başkanlarından Av. Nevzat Erdemir, vefatının dokuzuncu yılında mezarı başında anıldı. İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan yaptığı konuşmada Nevzat Erdemir’in herkesi kucaklayan bununla birlikte fikirlerinden asla ödün vermeyen bir insan olduğunu dile getirerek çok verimli olacağı bir çağda yaşamını yitirdiğini ifade etti.

14:11 . 10 Ocak 2018

İzmir Barosu’nun önceki dönem başkanlarından Av. Nevzat Erdemir, vefatının dokuzuncu yılında mezarı başında anıldı. İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan yaptığı konuşmada Nevzat Erdemir’in herkesi kucaklayan bununla birlikte fikirlerinden asla ödün vermeyen bir insan olduğunu dile getirerek çok verimli olacağı bir çağda yaşamını yitirdiğini ifade etti.

 

İzmir Barosu’nun önceki dönem başkanlarından Av. Nevzat Erdemir vefatının dokuzuncu yılında mezarı başında anıldı. Anmaya Av. Nevzat Erdemir’in ailesi, İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin, Genel Sekreter Av. İlke Erol, Sayman Av. Muammer Erçoban, meslektaşlarımız ve sevenleri katıldı.

 

Burada bir konuşma yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, Nevzat Erdemir’in herkesin ağabeyi olduğunu, herkesi kucakladığını, bununla birlikte fikirlerinden hiçbir zaman ödün vermediğini ifade etti. “Nevzat Erdemir memleketi için kendisi feda etmeye hazır olan, tam bir Atatürkçü, Cumhuriyetçi, laik, demokrasiden yana, hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını, basın özgürlüğünü ve en önemlisi de temel hak ve özgürlükleri sonuna kadar savunan bir kişilikti” diyen Av. Aydın Özcan, Erdemir’in farklı görüşteki kişileri de her zaman kucaklayan biri olduğunu söyledi. Nevzat Erdemir’in Türkiye ve hukuk camiası için çok büyük bir kayıp olduğunu dile getiren Av. Aydın Özcan, “Onu hiç unutmadık ve unutturmayacağız. Cumhuriyetçi Avukatlar olarak da yönetimlerde olduğumuz süre boyunca yaptığımız çalışmalarla Nevzat Erdemir’in fikirlerini sürekli gündemde tutmaya çalışıyoruz ve bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum” dedi. “Nevzat Erdemir, Atatürk İlke ve Devrimlerinin İzmir Barosu’nda yaşatılmasını isterdi” diyen Av. Aydın Özcan “Onun izinden giderek İzmir Barosu’nda kurduğumuz Atatürk Araştırmaları Merkezi’nin çalışmaları ile artık Atatürk’e hakaret edenler cezasız kalmıyor. Bu merkezimiz Türkiye’de örnek alındı ve diğer barolar da takipçisi oluyorlar” dedi. Nevzat Erdemir’in fikirlerinin yol gösterici olduğunu ifade eden Av. Aydın Özcan, “Onun fikirleri her daim yaşatılmalı ve genç meslektaşlarımıza aktarılmalıdır. Bunun için de Baromuz yayınları arasından bir kitap hazırlandı. Onun fikirlerine, görüşlerine dergilerimizde, bültenlerimizde daha çok yer vermeliyiz. Ayrıca yine ismini yaşatmak için kısa süre içerisinde Sarnıç’ta çok büyük bir alanda bir orman oluşturacağız. Her zaman onun izinden gideceğimizi bir kez daha ifade ederek kendisine Allah’tan gani gani rahmet diliyorum, ışıklar içinde uyusun” dedi.

 

Nevzat Erdemir’in kızı Yaprak Gürcan ise büyük eksiklik hissettiğini söyleyerek kitaplarını, yazılarını artık daha dikkatli okuduğunu ifade etti. Babası için hep korktuğunu bunu dile getirdiğinde ise babasının “Son nefesime kadar savunduğum ilkelerin peşinde olacağım. Siz de bunu böyle bilin, size bırakacağım en büyük miras bu” dediğini söyleyen Yaprak Gürcan “gerçekten de öyle oldu” dedi.

 

“Nevzat Erdemir çok iyi bir avukat, arkadaş, dosttu ama çok iyi bir de babaydı, dedeydi ve çok iyi bir kayınpederdi” diyen damadı Türel Gürcan ise kendisini hasretle andıklarını ifade ederek “dokuz yıl boyunca Baro Başkanlarımız ve onun dostları bizi hiç yalnız bırakmadı hepsine teşekkür ederiz” dedi.

 

Anmaya katılan meslektaşlarımız da genel olarak Nevzat Erdemir’in insan sevgisini, Atatürk ve Cumhuriyet Devrimleri’ne olan bağlılığını ve mücadele azmini vurguladılar.