HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Stajyer Avukatlar Staj Dönemlerinin Yorgunluğunu Düzenlenen Kokteylde Attı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

Kokteyl öncesi konuşan Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan kısa bir süre sonra mesleğe başlayacak stajyer avukatlara staj dönemlerinde meslek kurallarını ve Avukatlık Kanunu’nu çok iyi okumalarını ve öğrenmelerini tavsiye etti.

15:23 . 06 Aralık 2017

İzmir Barosu’nda stajlarını sürdüren ve eğitimlerinin sonuna gelen 210 stajyer avukat, düzenlenen bir kokteylde stres attılar. Kokteyl öncesi konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan kısa bir süre sonra mesleğe başlayacak stajyer avukatlara staj dönemlerinde meslek kurallarını ve Avukatlık Kanunu’nu çok iyi okumalarını ve öğrenmelerini tavsiye etti.

 

 

İzmir Barosu’nda düzenlenen kokteyle katılan çok sayıda stajyer avukata konuşan Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, son dönemde İzmir Barosu’na çok sayıda genç avukatın katıldığını ifade ederek, baro olarak bu genç katılımların ihtiyaçlarına yanıt verecek hizmetler geliştirdiklerini söyledi. Her ay düzenli olarak CMK seminerleri düzenlediklerini ve böylece Baro’ya yeni katılan avukatların hızlı bir şekilde mesleğe başladıklarını söyleyen Av. Aydın Özcan, “mesleğe yeni başlayan arkadaşlarımızı ekonomik olarak da desteklemek amacıyla CMK puanlarını sıfırladık. Gece görevi almak isteyen ancak aracı olmayan özellikle kadın meslektaşlarımız için baro aracını tahsis ettik.” dedi. İzmir Barosu’nun mesleğe yeni adım atan avukatlara sunduğu hizmetleri hiçbir baronun vermediğini söyleyen Av. Aydın Özcan stajlarının bitmesine kısa bir süre kalan stajyer avukatlara, meslek kuralları ve Avukatlık Kanunu’nu iyi öğrenmelerini tavsiye ederek, “önce biz meslektaşlar olarak birbirimize saygılı olmalıyız ki mesleğimizi layıkıyla yapalım” dedi. Staj döneminin son günlerini iyi değerlendirmelerini isteyen Av. Aydın Özcan, “İzmir Barosu birçok meslek içi eğitim çalışması, yabancı dil kursları düzenliyor. Bunlara katılın, kendinizi geliştirin ve farkındalığınızı ortaya koyun” diyerek sözlerini bitirdi.

 

 

İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi ve İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin ise Staj Eğitim Merkezi’nde sekseni aşkın avukatın eğitimci ve danışman olarak görev aldığını ifade ederek, Türkiye’nin üçüncü büyük barosu olarak gerek staj döneminde gerekse stajdan sonra meslek içi eğitimlere büyük önem verdiklerini dile getirdi. İzmir Barosu’nda staj yapmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Av. Mustafa Çetin, bu tip etkinliklerle staj döneminin yorgunluğunun atılmasını sağladıklarını sözlerine ekledi.