Cumhuriyet Bayramımızı Coşkuyla Kutladık

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı Coşkuyla Kutladık

11:01 . 01 Kasım 2017

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlenen ve büyük bir coşkunun hakim olduğu korteje katılan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan ile İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyeleri ve meslektaşlarımızdan oluşan grup yürüyüş sonrası Kordon’da bulunan Atatürk Evi’ni ziyaret etti.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını resmi törenlerle sınırlı tutmayan İzmir Barosu, 30 Ekim Pazartesi günü ise İzmir Adliyesi Baro Birimi’nde Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu düzenledi.

Resepsiyona meslektaşlarımızın yanı sıra İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru ile Başsavcı vekili Hasan Onur Dinç de katıldılar.

Resepsiyona katılan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, “Cumhuriyet hepimizin ortak paydası” diyerek katılanların bayramını kutladı.

Resepsiyonda konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan ise birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir diyerek çıktığını ve Türk Milleti ile birlikte başlattığı bağımsızlık mücadelesini kazanarak Türkiye’yi bağımsız ve özgür bir ülke haline getirdiğini söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı mücadelenin sadece Türkiye için değil tüm mazlum milletler için örnek olduğunu söyleyen Av. Aydın Özcan “verilen mücadele tarihin akışını değiştirmiştir” dedi. Av. Aydın Özcan, azınlık olarak doğduğunu ve bu nedenle özgürlük ve bağımsızlığın ne denli önemli olduğunu çok iyi bildiğini söyleyerek Cumhuriyet’in demokrasi, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, basın özgürlüğü, temel hak ve özgürlükler anlamına geldiğini ifade etti.

İzmir Barosu’nun her zaman Atatürk İlke ve Devrimlerinden yana, Cumhuriyet kazanımlarından yana olduğunu ve bu uğurda mücadele verdiğini söyleyen Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan “Cumhuriyetin temel değerlerine, laiklik ilkesine sonuna kadar sahip çıkmalı, gençlerimize çağdaş bir eğitim vermeliyiz. Hukukun üstünlüğüne, demokrasiye sahip çıkmamız lazım. Tüm bunlar için sonuna kadar Cumhuriyet değerlerine ve Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerine bağlı kalmalıyız” dedi. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yüzyıl önce bu topraklar üzerinde hesabı olanların hala hesaplarını kapatmadıklarını gösterdiğini söyleyen Av. Aydın Özcan, “tarihimizden öğrenerek, hep birlikte mücadele etmeli ve bu oyunları boşa çıkarmalıyız. Çocuklarımıza Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün temellerini attığı çağdaş bir ülkeyi ancak bu şekilde bırakabiliriz” dedi.