HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

İzmir Barosu Başkanlığı Bilirkişilik Temel Eğitimi Programı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu Başkanlığı Bilirkişilik Temel Eğitimi Programı

18:44 . 20 Ekim 2017

İZMİR BAROSU BAŞKANLIĞI BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ PROGRAMI

 

3 Kasım 2016 tarih ve 6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu ve 3 Ağustos 2017 tarihli Bilirkişilik Yönetmeliği’nin 33.maddesi uyarınca barolara Bilirkişilik Temel Eğitimi vermek üzere yetki verilmiş olup Baromuzun bu konudaki talebi de Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından kabul edilmiştir.

 

Temel Eğitim İle İlgili gerekli Bilgiler ve Eğitimin Amacı:

 

Bilirkişilik faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel, teorik ve pratik bilgileri içeren bilirkişilik temel eğitimi, beş yıllık mesleki kıdem kazanmış kişiler tarafından alınır. (Bilirkişilik Yönetmeliği madde 30/1)

 

Teorik eğitim; yargılama hukukunun genel ilkeleri, bilirkişilik mevzuat hükümleri, bilirkişinin taşıması gereken nitelikler, bilirkişinin yetkileri ve yükümlülükleri, uyması gereken temel ve etik ilkeler, ispat faaliyeti ve bilirkişi incelemesinin usul ve esasları, teknik konu-hukuki konu ayrımına ilişkin usul ve esaslar ile rapor yazım usul ve tekniğini kapsar.

 

Uygulama eğitimi; UYAP Bilirkişi Bilgi Sisteminin kullanılması, katılımcıların bireysel veya heyet hâlinde sistematik teknikleri kullanma becerilerini geliştirmelerini sağlayacak örnek bir olaya ilişkin bilirkişi raporu düzenleme ile uygulama gözetimi faaliyetlerini içerir.

 

İşbu yönetmelik kapsamında Bilirkişilik Temel Eğitimi almayan kişiler Bilirkişilik başvurusunda bulunamazlar.

 

Eğitmenlerimiz:

 

24 saatlik eğitimin 18 saatlik bölümünü kapsayan teorik eğitim bölümü öğretim üyelerimiz tarafından verilecektir. 24 saatlik eğitimin 6 saatlik pratik eğitim bölümü ise mahkemelerde “yeminli bilirkişi” olarak en az 5 yıldır görev yapan eğitmenlerimiz tarafından verilecektir.

Eğitim Süresi:

 

Bilirkişilik Temel Eğitimi 18 saati teorik, 6 saati uygulamalı olmak üzere toplam 24 saattir. Temel eğitime katılmak zorunlu olup katılımcıların derslere devam durumunu gösterir çizelgenin düzenlenmesi gerekmektedir. Derslerin 1/12'sine (2 ders saatine) devam etmeyenlerin eğitim programıyla ilişiği kesilir. Bu kurala uymayan katılımcılara ücret iadesi yapılmayacak ve Bilirkişilik Temel Eğitimi Katılım Belgesi verilmeyecektir; sağlık raporu veya diğer birtakım engeller devam zorunluluğunu ortadan kaldırmamaktadır.

 

Eğitim başvuruları 23.10.2017 tarihinde başlayacak olup 24 kişilik sınıflar başvuru sırasına göre oluşturulacaktır.

 

Eğitim Başvurusu: Başvurular aşağıda yer alan Eğitim Başvuru Formu’nu imzalamak sureti ile Baro kalemine bizzat başvurularak gerçekleştirilecektir.

 

Program Ücreti

 

Avukatlar için indirimli eğitim ücreti 550,00 TL (KDV Dahil)’dir. 

 

Diğer meslek grupları için eğitim ücreti ise 700,00 TL (KDV Dahil)’ dir. 

 

Koordinatör:

 

Av. Mustafa ÇETİN – İzmir Barosu Başkan Yardımcısı

 

EK 1. BAŞVURU FORMU için tıklayınız >>>

 

 

EK 2.EĞİTİMCİ KADROMUZ için tıklayınız >>>