HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi Kurgusal Duruşma Çalışması Yapıldı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi tarafından her staj dönemi sonunda düzenlenen kurgusal duruşma çalışmalarının yenisi 1 Temmuz 2017 günü İzmir Adliyesi Ağır Ceza Mahkemeleri salonlarında yapıldı.

21:27 . 04 Temmuz 2017

İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi tarafından her staj dönemi sonunda düzenlenen kurgusal duruşma çalışmalarının yenisi 1 Temmuz 2017 günü İzmir Adliyesi Ağır Ceza Mahkemeleri salonlarında yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, “İzmir Barosu’nda staj yapmak bir ayrıcalıktır” dedi.

 

Aile Hukuku, Tüketici Hukuku, İş Hukuku ve Ceza Hukuku gibi farklı dallarda danışman avukatlar eşliğinde çalışmalarını sürdüren 280 stajyer avukat, öğrendiklerini mesleğe başlamadan pratik olarak sınama fırsatı buldular.

 

BARO BAŞKANI ÖZCAN: MESLEK KURALLARINA UYUN

 

Çalışmanın açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan,  İzmir Barosu’nda stajyer avukat olmanın bir ayrıcalık olduğunu söyleyerek, seksene yakın gönüllü danışman avukatın Staj Eğitim Merkezi’nde ders verdiğini belirtti. Başka barolarda bu tip çalışmaların yapılmadığını dile getiren Özcan stajyer avukatların Türkiye Barolar Birliği’nde on beş günlük paket programlarla bu dersleri alabildiklerini söyledi. İzmir Barosu’nun sunduğu bu imkanları verimli bir şekilde kullananların staj bitiminde çok rahatlıkla avukatlık mesleğine başlayacaklarını ifade eden Özcan “O yüzden stajınız devam ederken çalıştığınız bürolardaki çalışmalarınızı kendi işiniz gibi görerek yapın” dedi.

 

Baro Başkanı Özcan çalışmaya katılan stajyer avukatlara,  avukatlık mesleğinin, en başta meslek kurallarına uymaktan, avukatların birbirlerine karşı saygılı olmalarından geçtiğini ifade ederek staj süresince Avukatlık Meslek Kuralları ve Avukatlık Kanunu’nu yeterince incelemeleri tavsiyesinde bulundu.

 

İzmir Barosu’nun kurulduğu günden bu yana hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını, temel hak ve özgürlükleri savunan bir baro olduğunu söyleyen Av. Aydın Özcan, “siz değerli meslektaşlarımızın da avukatlık andını içtiğiniz andan itibaren bu değerler için var gücünüzle çalışacağınıza ben yürekten inanıyorum” dedi.

 

BARO’YU ORTAK AKILLA YÖNETELİM

 

Stajyer avukatlara kendilerini sürekli geliştirmeleri tavsiyesinde de bulunan Av. Aydın Özcan, “bu doğrultudaki görüş, düşünce ve önerilerinizi İzmir Barosu Yönetim Kurulu ile paylaştığınız takdirde elimizden gelen tüm desteği vereceğimize emin olabilirsiniz. Bizim amacımız Baro’yu ortak akılla yönetmek” dedi. Her zaman mesleğe yeni başlayan avukatları destekleyici projeler ürettiklerini söyleyen Av. Aydın Özcan sözlerini “Bugün yapılacak kurgusal duruşma çalışmalarından dolayı başta Staj Eğitim Merkezi Başkanımız Sayın Av. Mustafa Çetin olmak üzere orada görev alan Yönetim Kurulu üyelerine ve gönüllü olarak hizmet veren meslektaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek bitirdi.

 

BİR YILDA YİRMİ KURGUSAL DURUŞMA

 

İkinci olarak konuşan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı ve Staj Eğitim Merkezi Başkanı Avukat Mustafa Çetin ise ülkede her geçen gün hukuk fakültelerinin sayılarının artmasına karşın hukuk eğitiminin kalitesinin düştüğünü ifade ederek “yargının kurucu unsurları nitelikli hukukçulardan oluşmalıdır.  Hakimlerin, savcıların, avukatların nitelikleri ve kalitesi ne kadar yüksek olursa hukuk devletinin de işlerliği o kadar yüksek olacaktır” dedi.

 

İyi bir avukat olmanın yolunun iyi ve kaliteli bir staj eğitimi döneminden geçtiğini söyleyen Av. Mustafa Çetin İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi’nin stajyer avukatları hem teorik hem de pratik olarak mesleğe hazırlamak için büyük çaba sarf etmekte olduğunu ifade etti.

 

İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi’nin bir yıl içerisinde yirmiye yakın kurgusal duruşma yaptığını ifade eden Çetin, 2015 yılından bu yana da stajyerler arası ödüllü kurgusal duruşma yarışmaları düzenlediklerini dile getirdi.