HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Karayoluyla Uluslararası Eşya Taşımaları ve CMR Konferansı Yapıldı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu Uluslararası İlişkiler Komisyonu tarafından 12 Mayıs 2017 günü “Karayoluyla Uluslararası Eşya Taşımaları ve CMR” konulu bir konferans düzenlendi.

13:08 . 16 Mayıs 2017

İzmir Barosu Uluslararası İlişkiler Komisyonu tarafından “Karayoluyla Uluslararası Eşya Taşımaları ve CMR” konulu bir konferans düzenlendi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, “İzmir Barosu uluslararası bir baro olmalıdır ve bu alanda İzmir Barosu üyesi meslektaşlarımız söz sahibi olmalıdırlar” dedi.

 

12 Mayıs 2017 günü İzmir Barosu Av. Nevzat Erdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen çalışmanın moderatörlüğünü İzmir Barosu üyesi Av. Ahmet Çalık yaptı. Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sami Aksoy “Uygulama Alanı ve Ro-Ro Gemileri İle Yapılan Taşımalar”, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Karan “Taşıyıcının Sorumluluğu”, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ecehan Yeşilova Aras “Alt Taşıma ve Müteakip Taşıma” ve İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanı Hakim Berkant Şengel ise “CMR Sigortası ve Yargılama Sorunları” başlıklı sunumları gerçekleştirdiler.

 

Konferansın açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, uzun zamandır İzmir Barosu’nun uluslararası bir baro olması gerektiğini söylediğini belirterek, “sadece söylemekle de kalmayıp buna yönelik çalışmalar da yapıyoruz. Bu alanda da İzmir Barosu üyesi meslektaşlarımızın daha etkili ve söz sahibi olması gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda da Baromuzun Uluslararası İlişkiler Komisyonu’nun düzenlemiş olduğu semineri çok önemsiyoruz. Yapılacak olan çalışmada konusunda son derece yetkin akademisyenlerimiz, hakimlerimiz ve meslektaşlarımız bu konuyu enine boyuna ele alacaklar ve 1978’de uluslararası karayolu taşımacılığının  hukuki altyapısını oluşturan ve 1979’da bütün ülkeler tarafından imzalanması Birleşmiş Milletler tarafından sağlanan CMR sözleşmesi kapsamında bu uluslararası karayolu taşımacılık işlemlerinin ne tür hukuki sorunlarla karşı karşıya kaldığı, çözüm önerileri ve uygulamadaki aksaklıklarını ele alacaklar.  Bir kez daha bu alana yönelik çalışmaları sürdüreceğimizi ifade etmek istiyorum. Tabii uluslararası alanda iş yapmak için sadece teoriye hakim olmak yeterli değil, yabancı dilinizin de çok iyi olması gereklidir. Bu konuda da biliyorsunuz İzmir Barosu olarak meslektaşlarımız için İngilizce kursları düzenledik. Bunu bir bütün olarak değerlendirmek lazım” dedi.

 

İzmir Barosu Genel Sekreteri ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. İlke Erol ise yaptığı konuşmada, komisyon olarak bir yandan yabancı barolarla işbirliği yönünde çalışmalar yaparken bir yandan da avukatlara bu alanda katkı sunacak çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, bu çalışmalara devam edeceklerini söyledi.