HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Dava Esas ve Usulleri Konferansı Yapıldı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu Genç Avukatlar Meclisi tarafından 5 Mayıs 2017 günü “Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Dava Esas ve Usulleri” başlıklı bir konferans düzenlendi.

13:11 . 12 Mayıs 2017

İzmir Barosu Genç Avukatlar Meclisi tarafından 5 Mayıs 2017 günü “Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Dava Esas ve Usulleri”  başlıklı bir konferans düzenlendi.

 

Oturum başkanlığını İzmir Barosu üyesi Av. Taha Hüseyin Soylu’nun yaptığı konferansa Uyuşmazlık Çözüm Kurulu hakemleri Av. A. Şakir Uzun, Av. Hayati Karakaş ve Av. Somer Karakaş konuşmacı olarak katıldılar.

 

Konferansın açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan spor hukukunun Türkiye’de yeni gelişen bir alan olduğunu ifade ederek çok az sayıda avukatın bu alanda kariyer yaptığını ifade etti.  İzmir Barosu tarafından bu alanda Türkiye’deki barolar arasında bir ilk olarak bu şekilde bir panel düzenlemesinin de çok önemli olduğunu vurgulayan Av. Aydın Özcan “bu çalışma bir ilk, bundan sonra daha kapsamlı çalışmalar yapacağız” dedi. “Özellikle genç meslektaşlarımızın bu alanda kariyer yaparak İzmir Barosu’nun spor hukuku alanında daha etkili bir ses çıkarmasını istiyoruz” diyen Av. Aydın Özcan, bu çalışmanın da buna katkısı olacağına inandığını söyledi.

 

Av. A. Şakir Uzun yapmış olduğu sunumda, “bugün artık spor sadece spor değil, arkasında devasa bir ekonomi var bu bağlamda spor hukuku da dünyada ve ülkemizde yeni gelişen bir alan ve bu alanla ilgilenen avukatlara büyük avantajlar sunuyor” dedi.

 

Sunumunda haklı fesih tazminatından bahseden Av. Hayati Karakaş, konuşmasında “İzmir’deki kulüplerin ve futbolcuların gidip İstanbul’dan avukat tutup İstanbul’da işlerini sürdürmesi benim ağırıma gidiyor” dedi.

 

Konferansın son konuşmacısı olan Av. Somer Karakaş ise Uzlaşmazlık Çözüm Kurulu’nun çalışma sisteminden bahsetti. Türkiye’de Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nda çalışan yaklaşık altmış hakem olduğunu ifade eden Av. Somer Karakaş, Ege Bölgesi’nde ise sadece üç hakem olduğunu söyledi.