HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

Meslektaşlarımıza Yönelik Saldırıların Takipçisiyiz

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

Meslektaşımız Av. Tuğrul Çetin görevini yaptığı sırada saldırıya uğramıştır. İzmir Barosu olarak meslektaşımıza yönelik saldırı hakkında kendisiyle birlikte şikayette bulunduk.

16:32 . 20 Nisan 2017

İzmir Barosu'na kayıtlı meslektaşlarımızdan Av. Tuğrul Çetin, İzmir Adliyesi’nde görevini yaptığı sırada saldırıya uğradı ve darp edildi.

 

Konuya ilişkin şikayetçi olmak üzere gittiği Alsancak Karakolu’ndaki ifadesi sırasında İzmir Barosu Avukat Hakları Merkezi Müdürü Av. Hümeyra Erosun Paldumlar da bulundu. Baroların 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 76 ve 95/4 madde hükümleri uyarınca, mesleği ve meslek mensuplarını koruma görevi bulunduğunu ifade eden merkez müdürü Paldumlar, baro olarak da şikayetçi olduklarını ifade etti.

 

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan şunları söyledi: “Meslektaşımızın görevini yaptığı sırada uğradığı saldırıyı öğrenir öğrenmez, Avukat Hakları Merkezimiz aracılığıyla olayı takip ettik ve şikayet sürecinde merkez müdürümüz kendisinin yanında bulunarak aynı zamanda İzmir Barosu olarak kurumsal şikayette de bulunmuşlardır. Baroların 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 76 ve 95/4 madde hükümleri uyarınca, mesleği ve meslek mensuplarını koruma görevi bulunmaktadır. İzmir Barosu olarak meslektaşlarımıza yönelik giderek artan şiddet vakalarının tümünü Avukat Hakları Merkezimizde bulunan gönüllü meslektaşlarımız aracılığıyla takip ediyor ve saldırganların cezalandırılması için gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Daha önce de ifade ettiğimiz üzere avukatlara yönelik bu saldırılar bireysel değildir. Hukuk toplumların ayakta durmasını sağlayan en önemli kurumdur. Ancak ne yazık ki son dönemde hukuk ve bağlı olarak hukuk kurumları o denli yıpratıldı ve başta barolar ve avukatlar olmak üzere hukuku savunanlar o denli hedef gösterildi ki bugün bu olaylarla çok sık karşılaşmaya başladık. Ancak bu tip olaylar bizim görevimizi yapmamızı engelleyemeyecektir.”