HABERLER

🏠  Anasayfa  ➝  Haberler

“Kadın, Emek ve Adalet” Fotoğraf Sergisi Açıldı

Sayfayı Yazdır Küçük Font Büyük Font

İzmir Barosu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Kadın, Emek ve Adalet” başlıklı fotoğraf yarışması ödül töreni ve yarışmaya katılan fotoğraflardan oluşan serginin açılışı 6 Mart 2017 günü yapıldı

09:45 . 07 Mart 2017

İzmir Barosu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Kadın, Emek ve Adalet” başlıklı fotoğraf yarışması ödül töreni ve yarışmaya katılan fotoğraflardan oluşan serginin açılışı 6 Mart 2017 günü yapıldı.

 

İzmir Barosu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen “Kadın, Emek ve Adalet” başlıklı fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilemeye değer görülen fotoğraflar, İzmir Adliyesi Zemin Kat Baro Vestiyeri önünde ziyarete açıldı. Açılışa, dereceye giren ve yarışmaya katılanlar ile jüri üyeleri, hakim ve savcılar katıldı.

 

Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 60 fotoğrafçının 170 eserle katıldığı yarışmada birinciliği Adem Giliz, ikinciliği Ramazan Darı ve üçüncülüğü ise Mustafa Kurtbaş kazanırken 32 eser sergilenmeye değer görüldü.

 

Ödül töreni öncesi konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, yarışmaya Türkiye'nin dört bir yanından katılanlar olduğunu, yarışmanın ilk defa düzenlendiğini, geleneksel hale getirmek istediklerini belirtti.

 

Baro olarak ‘Kadınlar Günü’nün önemini vurgulamak amacıyla iki haftaya yayılan etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Özcan,  “Serginin İzmir Adliyesi’nde düzenleniyor olması ve vatandaşların ziyaret etmesi farkındalık yaratmak açısından oldukça önemli. Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kadınına vermiş olduğu değeri biliyoruz. Atatürk ve onun devrimleri sayesinde Türk kadınına seçme, seçilme ve eşit değer hakkı verildi. Bu değerleri korumak için mücadele veriyoruz. Türkiye'de son yıllarda kadına yönelik şiddet arttı. İzmir Barosu olarak kadın hakları ihlallerine yönelik davaları takip ediyor, müdahil oluyoruz. Bu suçları işleyenleri sonuna kadar takip ediyoruz. İzmir Barosu diğer barolara da öncülük yapıyor. Kadına şiddet ve cinsel istismar davalarını gündeme taşıyoruz. Bu sergide kadınların ne zor şartlarda olduğunu göstermek istedik. Yarışmayı geleneksel hale getireceğiz” dedi.

 

Konuşmanın ardından Baro Başkanımız Av. Aydın Özcan, dereceye girenlere katılım belgesi ve ödüllerini verdi.

 

“Kadın, Emek ve Adalet” sergisi 10 Mart 2017 gününe kadar İzmir Adliyesi Baro Vestiyeri önünde ziyaret edilebilir.