🏠  Anasayfa  ➝  Duyurular

TBB 2015/72 Sayılı Duyurusu

2015-2016 Adli Yıl Açılışı hk.

14:57 . 18 Ağustos 2015

DUYURU NO: 2015/72

22.7.2015 tarih ve 61 sayılı duyurumuz ile bildirdiğimiz gibi;

Ülkemizde bağımsız ve tarafsız yargıya ve yargının kurucu unsuru olan savunmaya yönelen gelişmeler sonrası Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu tarafından 30.05.2015 tarih ve 851 sayılı karar ile 2015-2016 adli yıl açılışının Birliğimizce uluslararası nitelikte yapılmasına karar verilmiştir.

Çok sayıda uluslararası avukat örgütü ve yabancı ülkelerin barolar birlikleri başkanları 5 Eylül 2015 tarihinde Türkiye Barolar Birliği Av.Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenecek adli yıl açılış etkinliğimize katılımlarını bildirmişlerdir.

Mesleğimizin tarihinde önemli bir yer tutacak olan bu toplantıya; halen görevde olan veya bu sıfatları daha önce taşımış olan baro başkanları, baro yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleri, TBB delegeleri başta olmak üzere tüm meslektaşlarımızın katılımı yaşadığımız sorunlar karşısında birlikteliğimizi gösterecektir.

Baronuz mensubu meslektaşlarımızın - katılımının sağlanması konusunda gereğini önemle rica ederim.

Saygılarımla.

Avukat Metin FEYZİOĞLU

Türkiye Barolar Birliği Başkanı

Toplantımız 5 Eylül 2015 Cumartesi günü saat 10.00’da Türkiye Barolar Birliği Av.Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezinde başlayacak ve saat 15.00’de Anıtkabir ziyaret edilerek Büyük Atatürk’ün huzurunda saygı duruşunda bulunularak çelenk sunulacaktır.